Τεράστιο ενδιαφέρον για το μαστογραφικό έλεγχο σε Καλαμάτα και Αρφαρά

Τεράστιο ενδιαφέρον για το μαστογραφικό έλεγχο σε Καλαμάτα και Αρφαρά

Ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έχει καθιερωθεί η 8η Μαρτίου και ο Δήμος Καλαμάτας αποφάσισε να τιμήσει τις γυναίκες, οργανώνοντας, σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, δωρεάν προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο.

Αναφερόμενος ο δήμαρχος Καλαμάτας στη συγκεκριμένη δράση που οι γυναίκες της περιοχής «αγκάλιασαν», δήλωσε ότι είναι σημαντικό, εκτός από τα λόγια, να τιμούμε και με πράξεις τις γυναίκες, οι οποίες τη σημερινή εποχή έχουν έναν πολυδιάστατο ρόλο.

Έτσι, ο Δήμος Καλαμάτας αποφάσισε να προσφέρει ένα δώρο, που είναι ο προληπτικός μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες από 35 έως 49 και από 70 και άνω, σε Καλαμάτα και Αρφαρά.

Κλείνοντας ο κ. Βασιλόπουλος ευχαρίστησε την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, τον επιστημονικό συνεργάτη του Δήμου, Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, τη Διάπλαση, το City Hospital και το Elite City Resort.

Εκ μέρους του City Hospital η Σοφία Σταύρου δήλωσε ότι η Κλινική είναι πάντα δίπλα στις γυναίκες, γι’ αυτό στηρίζουν και συμμετέχουν σε κάθε πρωτοβουλία που λειτουργεί «ως ασπίδα προστασίας για την υγεία τους».

Τέλος, ο κ. Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος από τη «Διάπλαση» δήλωσε ότι είναι σημαντικό όλοι μαζί να συνδράμουν στη συγκεκριμένη προσπάθεια του Δήμου, ειδικά όταν είναι κάτι που αφορά στην πρόληψη στον τομέα υγείας.
Π.Μπ.