Θριαμβεύτρια η ομάδα του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας, 53-51 την ομάδα του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας στο μεγάλο τελικό…

Θριαμβεύτρια η ομάδα του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας, 53-51 την ομάδα του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας στο μεγάλο τελικό…

Την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα μπάσκετ Λυκείων Μεσσηνίας πανηγύρισε η ομάδα του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας, καθώς νίκησε  με 53-51 την ομάδα του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας στο μεγάλο τελικό που διεξήχθη χθες το μεσημέρι στο Δημοτικό Γυμναστήριο Τέντα.

Ο αγώνας είχε συναρπαστική εξέλιξη και η ομάδα του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας στη λήξη του Α΄ Ημιχρόνου προηγήθηκε με 34-27.

Στο 30΄ η ομάδα του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας προηγήθηκε με 51-50, αλλά η ομάδα του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας με τρεις ελεύθερες βολές του Βασίλη Μπαλόπουλου πήρε τη νίκη με 53-50.

Μεγάλος πρωταγωνιστής  για την πρωταθλήτρια ομάδα του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας ήταν ο Βασίλης Μπαλόπουλος με 34 πόντους και 4 τρίποντα, ενώ από πλευράς φιναλίστ  ομάδας του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας ο Χαράλαμπος Παυλόπουλος με 22 πόντους.

Τον αγώνα σφύριξαν οι Γιάννης Τσιμπούρης και Πέτρος Ρίζος.

4Ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Νίκος Παπαθωμόπουλος, Άννα Τηράσκη): Μαρλαντής 6, Τζοβάρας, Μπεκυράς 3 (1), Μπαλόπουλος 34 (4), Πολίτης, Α. Τσακαλάκος, Πλεματιάς 4, Ρουντζούνης, Χαντζής 6, Μπίρος, Στ. Τσακαλάκος, Γεωργουδιός, Σπυρόπουλος.

1Ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Ανδρέας Νίκας): Θ. Παυλόπουλος 13 (1), Ζερβάκης 6 (2), Καραγιάννης, Τσιλίκας 8 (1), Παναγόπουλος, Σκιάς, Χαρ. Παυλόπουλος 22, Φαββατάς, Χ. Μήλας 2, Πουλάκος, Πολυχρονόπουλος.

  • Μελανό σημείο του τελικού ο τραυματισμός  στο μέτωπο του Χαντζή της ομάδας του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας.

Απονομές

Μετά τη λήξη του τελικού,  έγιναν από το Δήμαρχο Καλαμάτας  Θανάση Βασιλόπουλο και τον Διευθυντή της Β/θμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Αγάπιο Οικονομίδη, η απονομή του Κυπέλλου και των μεταλλίων στην πρωταθλήτρια ομάδα του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας και τη «φιναλίστ» ομάδα του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας.

Στην τελετή παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Ανδρέας Καραγιάννης.