Ξεκινά σήμερα στην Τέντα ο διεθνής διαγωνισμός εναέριων ακροβατικών

Ξεκινά σήμερα στην Τέντα ο διεθνής διαγωνισμός εναέριων ακροβατικών

Ο Γ.Ο. Άθλος Καλαμάτας διοργανώνει διεθνή αγώνα εναέριων ακροβατικών σήμερα και αύριο στο κλειστό γυμναστήριο «Τέντα».

Περίπου 150 αθλητές μαζί με τους συνοδούς τους από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Γερμανία θα βρεθούν στην Καλαμάτα για τον πρώτο Αθλητικό Διαγωνισμό Εναέριων Ακροβατικών που πραγματοποιείται στη χώρα μας.

Οι προβλεπόμενες κατηγορίες είναι οι εξής: Aerial Silks Γυναικών / Aerial Silks Ανδρών / Aerial Sling Γυναικών / Aerial Hoop Γυναικών / Aerial Hoop Ανδρών / Duo Silks Γυναικών / Duo Silks Ανδρών / Duo Silks Μεικτό / Duo Hoop Γυναικών / Duo Hoop Ανδρών / Duo Hoop Μεικτοί / Duo synchronized Silks Γυναικών / Duo synchronized Silks Ανδρών.

Το 1st Aerial Championship τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ενώ η είσοδος σε επισκέπτες και κοινό θα είναι ελεύθερη και είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιαστούν από το πλούσιο θέαμα, στα όρια των ανθρώπινων δυνατοτήτων.

Τα Εναέρια Ακροβατικά είναι ένα σχετικά νέο είδος γυμναστικής που αναπτύσσεται με εκπληκτικά γρήγορους ρυθμούς, αποκτώντας όλο και περισσότερους φίλους παγκοσμίως. Συνδυάζει την ενόργανη γυμναστική, τη ρυθμική και τα ακροβατικά στον αέρα. Η εκγύμναση μέσω των εναέριων ακροβατικών πανιών έχει αποκτήσει τους δικούς της φανατικούς οπαδούς και γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής.

Ο εναέριος ακροβατικός χορός με τη χρήση πανιών αποτελεί έναν ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης, αλλά και υπέρβασης των προσωπικών μας ορίων. Συνδυάζει, δε, τη φαντασία, τη γυμναστική, την ευλυγισία και τη μουσική με έναν τρόπο αναμφίβολα μοναδικό!

Οι αθλητές των εναερίων χρησιμοποιούν όργανα που κρέμονται στον αέρα (πανί, στεφάνι, αιώρα κ.ά.) για να εκτελέσουν σε αυτά ασκήσεις βασισμένες στην ενόργανη, ακροβατική και ρυθμική γυμναστική, που σε συνδυασμό με τη μουσική προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα.

Στην Ελλάδα τα Εναέρια Ακροβατικά ακολουθούν ανάλογη πορεία και έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την 1η Αθλητική Διοργάνωση. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να ενωθούν όλες οι σχολές της Ελλάδα και της Ευρώπης, κυρίως όμως να αποδοθεί σωστά ο αθλητικός χαρακτήρας των εναέριων ακροβατικών.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση και το πρόγραμμα των αγώνων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://aerialchampionship.gr/

Αναλυτικά εδώ το πρόγραμμα