Ξεπέρασε τις προσδοκίες το 1ο διεθνές πρωτάθλημα αέριαλ στην Τέντα

Ξεπέρασε τις προσδοκίες το 1ο διεθνές πρωτάθλημα αέριαλ στην Τέντα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, στην Καλαμάτα 18-19 Μαρτίου 2023, οι αγώνες εναέριων ακροβατικών Aerial Championship.

Συμμετείχαν 150 αθλητές, 21 σχολές Venus Yoga & Aerial place Αθήνα, Victorious Karate club Χαλκίδα, Little Diamonds Aerial & Dance Studio Κύπρος Fairy Hose Yoga & Aerial Arts Κρήτη, ΡΥΘΜΟΣ Κιάτο, On Silks Κύπρος, ACADEMY OF DANCE Θεσσαλονίκη, Anaïs Scheel Γερμανία, AERIAL DANCE Ιωάννινα, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΜΕΣΙΣ Λαμία, Κατερίνα Πιτσαλίδου Αθήνα, Karma Wellness Studio Κρήτη, El aire Circus Arts Κρήτη, ANGELIC YOGA ARTS Αθήνα, Anemos Aerial Academy Κρήτη, BODY AND MIND Κόρινθος, FIT EN XORW Αθήνα, Dance Spot Studio Αθήνα, JUNGLEFIT Ξάνθη, Γ.Ο.ΚΑΒΑΛΑΣ Καβάλα, Saron Νιγηρία και φυσικά δυναμική παρουσία είχε ο διοργανωτής ΓΟ ΑΘΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Ο διαγωνισμός περιλάμβανε τρία αθλήματα και πιο συγκεκριμένα Aerial Silks, Aerial Sling και Aerial Hoop.

Οι αθλήτριες και οι αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ξεπέρασαν τις προσδοκίες, επιδεικνύοντας υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και προσφέροντας εντυπωσιακό θέαμα στο κοινό.

Οι υπεύθυνοι του Άθλου Καλαμάτας συγχαίρουν όλους τους αθλητές που προπονήθηκαν σκληρά για μήνες, ώστε να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να παρουσιάσουν ένα άρτιο αθλητικό πρόγραμμα στο 1st Aerial Championship. Οι διοργανωτές ευχαριστούν ακόμα τον Δήμο Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Καλαμάτας και του χορηγούς για την στήριξή τους. Επίσης τον Φιλογυμναστικό Όμιλο Καλαμάτας για την βοήθειά του και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους εθελοντές και στους συνεργάτες πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα.

Ο Βασίλης Αγγελάκος υπεύθυνος της Διοργάνωσης και  του Άθλου Καλαμάτας, ανέφερε σε δηλώσεις του: «Ήταν η πρώτη προσπάθεια του συλλόγου μας να διοργανώσει έναν αγώνα τέτοιου

μεγέθους. Η πρόκληση ήταν μεγάλη και οι δυσκολίες πολλές. Ο αριθμός των συμμετοχών ήταν πάνω από το αναμενόμενο και ο προγραμματισμός απαιτούσε ακρίβεια για να κυλήσουν όλα ομαλά χωρίς προβλήματα. Το αποτέλεσμα όμως πιστεύω ότι μας δικαίωσε. Ευχαριστούμε όλες τις σχολές για την συμμετοχή και την άψογη παρουσία τους. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν μεγάλη και τους ευχαριστούμε για την υποστήριξή τους».

Από την πλευρά της η προπονήτρια του Άθλου, Ελένη Τριγκιλίδα πρόσθεσε: «Πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές-τριες μου για την εμφάνισή τους στον αγώνα. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την απόδοσή τους και από τις διακρίσεις τους, μιας και το επίπεδο του αγώνα ήταν πολύ υψηλό και ο ανταγωνισμός μεγάλος. Συγχαρητήρια και σε όλους τους αθλητές και τους προπονητές τους που συμμετείχαν στον αγώνα. Ευχαριστώ όλους τους κριτές για την κρίση τους στον αγώνα. Κριτές με ξεχωριστές ειδικότητες ο κάθε ένας τους και καταξιωμένοι στο είδος. Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι για πρώτη φορά εφαρμόστηκε το σύστημα αξιολόγησης που δημιουργήσαμε με διαφορετικές αρμοδιότητες για κάθε κριτή ώστε να έχουμε δίκαιη και αντικειμενική βαθμολόγηση για τους αθλητές.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2024 στην Καλαμάτα!».

Οι διακρίσεις και οι θέσεις που κατέλαβαν οι αθλήτριες και οι αθλητές του Άθλου Καλαμάτας έχουν ως εξής:

Silks (πανιά) γυναικών

8-9 ετών

1η Κατερίνα Μακιου

10-11 ετών

1η Φαίδρα Ταχταμπά, 2η Βεατρίκη Πιερρακέα, 3η Ζωή Μαριου, 4η Χρυσόθεμη Κομνηνού

12-14 ετών

1η Καλλιόπη Μαθιού,4η Ξένια Περδικέα, 5η Ιόλη Κορδοπάτη, 6η Ελευθερία Παναγιωτοπούλου

15-17 ετών

1η Αριάδνη Αγγελάκου, 2η Σταυρούλα Ίβκοβιτς, 5η Ειρήνη Νταγιοπούλου, 6η Ηλιάνα Λούκου, 8η Ευτυχία Γερακάρη, 10η Βασιλίνα Ντάλα, 11η Μαρία Γερακάρη,12η Άννα Δεδεκατου

18+

2η Μαρία ΚαΚασκούτη, 4η Παναγιώτα Γκόνη, 5η Παρασκευή Καραθανάση, 6η Μαρία Παπαδοπούλου

18 + επαγγελματίες

1η Αθανασία Γαλετζα

Silks ανδρών

10-11 ετών

1ος Ηλίας Μαργέλης

Slink γυναικών (υφασμάτινη κούνια)

12-14 ετών

2η Καλλιόπη Μαθιού

15-17 ετών

1η Λένια Θανάση (Fit Εν Χορώ), 3η Αριάδνη Αγγελάκου, 5η Ευτυχία Γερακάρη,8η Σταυρούλα Ίβκοβιτς,

18+ επαγγελματίες

2η Αθανασία Γαλεντζα.

Στεφάνι

15-17 ετών

1η Σταυρούλα Ίβκοβιτς, 2η Αριάδνη Αγγελάκου, 5η Ειρήνη Νταγιοπούλου

18+ επαγγελματίες

1η Αθανασία Γαλεντζα, 2η Ελευθερία Ξαφη.