Υπό αμφισβήτηση το μέλλον του ΔΗΠΕΘΕΚ

Υπό αμφισβήτηση  το μέλλον του ΔΗΠΕΘΕΚ

Μείωσε κατά 65% την επιχορήγηση η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η φθίνουσα πορεία του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας δεν είναι μόνο ποιοτική, αλλά και ποσοτική. Κι αν η πρώτη συνθήκη για έναν πολιτιστικό οργανισμό είναι αναγκαία για την επιβίωσή του και την αποδοχή του από την τοπική κοινωνία, το ίδιο σημαντική είναι και η δεύτερη. Πολιτισμός χωρίς χρήματα δεν παράγεται.

Δεν είναι λίγοι όσοι κρίνουν αναγκαίο τον επαναπροσδιορισμό τόσο της φυσιογνωμίας όσο και των στόχων του θεσμού. Ανιχνεύοντας τις προοπτικές του μέλλοντος, εκπρόσωποι του χώρου εντοπίζουν προβλήματα, θέτουν ερωτήματα και αναζητούν απαντήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις για το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας δεν είναι ευοίωνες. Κι αυτό γιατί, όπως έγινε γνωστό στο Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα, με μόνο 10.000 ευρώ, από 30.000 ευρώ, θα συμμετέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου το 2023 στην επιχορήγησή του.

Είναι μια δυσάρεστη έκπληξη που προκάλεσε εντύπωση. Δημιουργείται, δε, η απορία εάν η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποφάσισε να μειώσει τη συμμετοχή της στην επιχορήγηση όλων των πολιτιστικών φορέων και συλλόγων που υποστηρίζει ή αποκλειστικά στο ΔΗΠΕΘΕΚ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της “Φάρις”, πάντως, ενέκρινε τη συμμετοχή της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου στην προγραμματική σύμβαση για την επιχορήγηση του ΔΗΠΕΘΕΚ για το 2023. Στη σύμβαση συμμετέχουν το υπουργείο Πολιτισμού που θα διαθέσει 70.000 ευρώ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τα 10.000 ευρώ και ο Δήμος Καλαμάτας με 70.000 ευρώ.