Καταγγελία για παράνομη «εξορία» της Λούσης στη Δυτική Παραλία

Καταγγελία για παράνομη «εξορία»  της Λούσης στη Δυτική Παραλία

Η Λούση είναι ένα από τα εμβληματικά αδέσποτα της Καλαμάτας, στειρωμένο, εμβολιασμένο και μεγάλο σε ηλικία. Ζει εδώ και χρόνια μέσα στην πόλη και παρά τον όγκο της, δεν ενοχλεί κανέναν. Οι άνθρωποι που τη φροντίζουν και την αγαπούν έζησαν δύο μέρες αγωνίας, καθώς το ζώο ήταν άφαντο.

Την αγωνία διαδέχθηκε η αγανάκτηση, καθώς το σκυλί εντοπίστηκε, τελικά ,χθες να περιφέρεται στην περιοχή της πίστας καρτ.

Το γεγονός ότι κάποιος «μπόρεσε» να μεταφέρει τη Λούση από το κέντρο της πόλης στη Δυτική Παραλία αποδεικνύει κάτι που ξέρουν όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί της: ότι είναι ένα σκυλί που κακώς ενοχλήθηκε.

Με τη διασταλτική «δικαιολογία» του «επιθετικού» υπάρχει μια γενικότερη -μη αποδεκτή- πρακτική «εξαφάνισης» αδέσποτων σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου αυτά δεν μπορούν να επιβιώσουν (αν, όντως, υπάρχει ανάγκη, π.χ., για διάσπαση αγέλης, η μεταφορά θα πρέπει να γίνεται σχεδιασμένα).

Την αυθαιρεσία της απομάκρυνσης της Λούσης και τους κινδύνους της μεταφοράς σε ένα δυσμενές και άγνωστο περιβάλλον για το σκυλί καταγγέλλει ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας, εθελοντές του οποίου επανέφεραν το ζώο στον οικείο χώρο του (Ακρίτα, Φαρών, Αν. Παραλία κ.τ.λ.). Επίσης, ζητούν αν κάποιος είδε ποιος εκτόπισε τη Λούση να ενημερώσουν τους υπευθύνους του Φιλοζωικού, είτε στα τηλέφωνα του ΦΟΚ είτε στη σελίδα στο facebook. Παράλληλα, γίνεται έρευνα σε κάμερες που πιθανόν να έχουν καταγράψει το περιστατικό.
Χ.Ε.