ΚΤΕΛ Μεσσηνίας: Με έκτακτα δρομολόγια θα αντιμετωπιστεί η αυξημένη ζήτηση

ΚΤΕΛ Μεσσηνίας: Με έκτακτα δρομολόγια θα αντιμετωπιστεί η αυξημένη ζήτηση

Άρχισαν προπώληση εισιτηρίων στα ΚΤΕΛ και πασχαλινές αγορές

Άκρως αισιόδοξα είναι όλα τα μηνύματα για την επισκεψιμότητα που θα έχει η Μεσσηνία τις ημέρες του Πάσχα, με φορείς και επαγγελματίες να προετοιμάζονται γι’ αυτό.

Ήδη, όπως ενημερωθήκαμε από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, η προπώληση εισιτηρίων για τη Μεγάλη Εβδομάδα έχει ξεκινήσει από αρκετούς επιβάτες, ενώ η κίνηση από χθες παρουσιάζει αυξητικές τάσεις λόγω της μετακίνησης των φοιτητών.

Από χθες, Κυριακή των Βαΐων, και ο εμπορικός κόσμος περιμένει την έναρξη των πασχαλινών αγορών, μιας και τα καταστήματα θα είναι ανοικτά.
Αυτό που ευελπιστούν όλοι είναι η βελτίωση του καιρού, για να ανέβει και η ψυχολογία του κόσμου.

Αυξάνει δρομολόγια και το ΚΤΕΛ
Αυξημένη κίνηση και για τις ημέρες του Πάσχα, αλλά ακολούθως και για το καλοκαίρι, προβλέπει ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, Γιάννης Κάντζας, λέγοντας πως έχουν προετοιμασθεί γι’ αυτό. Τις επόμενες, δε, μέρες θα βγει και πίνακας δρομολογίων για την εορταστική περίοδο.

Ήδη, πάντως, αυξήθηκαν από τώρα και μέχρι τον Οκτώβριο τα τακτικά δρομολόγια, από τρία σε τέσσερα, από τους Γαργαλιάνους και τα Φιλιατρά απευθείας για Αθήνα.

Για τις μέρες του Πάσχα έχει ξεκινήσει η προπώληση εισιτηρίων, ενώ για τις υπεραστικές γραμμές για Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Πάτρα και ιδιαίτερα Αθήνα, θα μπουν και έκτακτα δρομολόγια, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες που θα προκύψουν.

Ο κ. Κάντζας, μάλιστα, τόνισε ότι για την άμεση και καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών, όσο νωρίτερα κλείσουν εισιτήρια τόσο καλύτερα για όλους, ενώ υπενθύμισε ότι μέσω της ιστοσελίδας του ΚΤΕΛ μπορούν να εκδώσουν και ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Επίσης, ο κόσμος έχει αρχίσει να στέλνει δέματα σε συγγενείς και φίλους, κάτι που αναμένεται να κορυφωθεί την επόμενη εβδομάδα και ιδιαίτερα προς το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ διευκρίνισε ότι πλέον υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής και παράδοσης δεμάτων κατ’ οίκον, καθώς μπορεί να τους ειδοποιήσει κάποιος να πάει να παραλάβει από το σπίτι του δέμα που θέλει να στείλει ή αντίστοιχα να παραδοθεί στο σπίτι του κάτι που του έχουν στείλει.

Από χθες ξεκίνησε και η μετακίνηση των φοιτητών και η κορύφωση στην επιβατική κίνηση αναμένεται Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή.

«Όλη την εβδομάδα θα υπάρχει μια αυξητική τάση. Θα είναι μια καλή περίοδος φέτος. Είναι η πρώτη χρονιά που ξεκινάει όπως παλιά, ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς. Ελπίζουμε μόνο να μην έχουμε αύξηση στα καύσιμα, η οποία μας επηρεάζει», σχολίασε ο κ. Κάντζας, ενώ για τις τιμές των εισιτηρίων, είπε ότι όχι μόνο δεν έχουν αυξηθεί, αλλά απεναντίας είναι μειωμένες σε σχέση με το 2019.

Αρχίζουν οι πασχαλινές αγορές
Οι πασχαλινές αγορές ουσιαστικά ξεκίνησα από χθες Κυριακή, οπότε τα καταστήματα στην Καλαμάτα θα ήταν ανοικτά, όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας «Ο Ερμής», Γιώργος Εγγλέζος.

«Είναι πολύ αισιόδοξο ότι περιμένουμε αρκετό κόσμο στην περιοχή μας. Είμαστε αισιόδοξοι για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Είναι μια περίοδος που περιμένουμε αύξηση της κίνησης. Ελπίζουμε να βοηθήσει και ο καιρός, διότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία του κόσμου. Είναι ευχάριστο που μαθαίνουμε ότι υπάρχει και πληρότητα στα ξενοδοχεία και θεωρούμε ότι η κίνηση θα κορυφωθεί. Φέτος είμαστε και τελείως ελεύθεροι και ευελπιστούμε ότι και τα εμπορικά καταστήματα θα δουλέψουν. Υπάρχουν πολύ καλές τιμές και ποιότητα. Ο κόσμος να προτιμά τα τοπικά καταστήματα», επισήμανε ο κ. Εγγλέζος.

Επίσης, είπε ότι κάποια καταστήματα μπορεί να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και προσφορές σε προϊόντα τους, ενώ επανάλαβε ότι ο καιρός είναι πολύ σημαντικός παράγοντας, καθώς αυτό το βλέπουν και στην πράξη, με την κίνηση να αυξάνεται όταν έχει καλές μέρες και να είναι υποτονική κατά τις βροχερές.

Της Βίκυς Βετουλάκη