Με 750 συμμετοχές και υποσχέσεις για ρεκόρ αύριο ο Μαραθώνιος Μεσσήνης

Με 750 συμμετοχές και υποσχέσεις για ρεκόρ αύριο ο Μαραθώνιος Μεσσήνης

Με πάνω από 750 συμμετοχές εκ των οποίων οι 180 στα 42 χλμ. και για πρώτη φορά προσθήκη αγώνα 1 χλμ. για παιδιά Κ12, μαζί με τα καθιερωμένα 10 και 3 χλμ., θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή 2 Απριλίου ο Μαραθώνιος Μεσσήνης, ο οποίος είναι εγκεκριμένος από την οικεία Παγκόσμια Ομοσπονδία AIMS και τον ΣΕΓΑΣ.

Όπως τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, ο αγώνας επιστρέφει σε εποχές προ-κόβιντ και οι συγκεκριμένοι αριθμοί αποδεικνύουν την καταξίωσή του, δεδομένου και ότι παράλληλα διεξάγονται 34 δρομικές συναντήσεις. «Έχει γίνει θεσμός και είναι υποχρέωσή μας να τον αναβαθμίζουμε κάθε χρόνο», έδωσε μάλιστα την «υπόσχεση» ο κ. Αθανασόπουλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, Στάθης Αναστασόπουλος, τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει θέσει υπό την αιγίδα της τον Μαραθώνιο Μεσσήνης, συνεγχάρη όλους τους συντελεστές και ευχήθηκε να κυλήσουν όλα ομαλά.

Ο Αντιδήμαρχος, Μπάμπης Μακρής, ανέφερε ότι ο πήχης έχει μπει πολύ ψηλά για μια διοργάνωση που δεν είναι μόνο αθλητική, αλλά και πολιτιστική. Μάλιστα έκανε γνωστό ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων θα κρατήσει ανοικτό τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης τη συγκεκριμένη ημέρα αφού αναμένεται αυξημένο ενδιαφέρον επισκεψιμότητας από τους αθλητές και τους συνοδούς τους. Και ο κ. Μακρής ευχαρίστησε εμφατικά όλους τους υποστηρικτές, κάνοντας ειδική μνεία στο μέλος του ΔΣ του ΣΔΥΜ, Αλέξη Ζάννη, τον οποίο χαρακτήρισε «ψυχή του αγώνα».

Ο Δημήτρης Πουλόπουλος από πλευράς Μεσσηνιακού τόνισε ότι είμαστε από τις τυχερές περιοχές όπου ο α’ και ο β’ βαθμός αυτοδιοίκησης, ο δήμος και η περιφέρεια, στηρίζουν τον μαζικό και τον αγωνιστικό αθλητισμό. Ο Μαραθώνιος Μεσσήνης, πρωτοπόρος χρονικά στην Ελλάδα, είναι επίσης από τις εκδηλώσεις μεγάλης εμβέλειας που βοηθούν τον αθλητισμό.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αθλουμένων Μεσσήνης, Γιάννης Πουλάκος, διευκρίνισε ότι ο αυριανός αγώνας είναι ο 2ος μαραθώνιος που ξεκίνησε στην Ελλάδα και έδωσε όλες τις «τεχνικές» λεπτομέρειες, παραθέτοντας το πρόγραμμα και αναλυτικά τη διαδρομή που θα φτάσει μέχρι την παραλία της Μπούκας και θα περάσει από τα χωριά Άρις και Άμμος. Ο κ. Πουλάκος έκανε γνωστό ότι υπάρχει δυνατότητα εγγραφών σήμερα Σάββατο 10 π.μ.-4 μ.μ. στο Δημαρχείο Μεσσήνης.

Τέλος, ο Αλέξης Ζάννης «αποκάλυψε» ότι θα υπάρχει συναγωνισμός για την πρωτιά, με πρόβλεψη για χρόνους κάτω από τις δυόμισι ώρες και απειλή σπασίματος του περυσινού ρεκόρ 2 ώρες και 29 λεπτά του Παναγιώτη Καρούτζου…

Πρόγραμμα
Κυριακή 2-04-2023
6:00 πμ Εκκίνηση δυναμικού βάδην 42.195 χλμ.
7:00 πμ Εκκίνηση Μαραθωνίου δρόμου 42.195 χλμ. και σκυταλοδρομίας 2Χ21.1 χλμ.
09:30 πμ Εκκίνηση αγώνα 10 χλμ.
11:30 πμ Εκκίνηση αγώνα 3 χλμ.
12:00 πμ Εκκίνηση αγώνα 1000 μ.
13:00 Απονομές.
Χ.Ε.