Με Καρύδη στο 91’ ο Πανθουριακός, 1-0 το Διαβολίτσι και πέρασε στα ημιτελικά

Με Καρύδη στο 91’ ο Πανθουριακός, 1-0 το Διαβολίτσι και πέρασε στα ημιτελικά

Σε ένα πολύ δυνατό και γρήγορο παιχνίδι που διεξήχθη χθες το απόγευμα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, μετά από πολλές αναβολές για διαφόρους λόγους, ο Πανθουριακός πήρε δίκαια τη νίκη με 1-0 απέναντι στον ΑΟ Διαβολιτσίου και μαζί την πρόκριση για τους «4» του Κυπέλλου Μεσσηνίας.

Το «χρυσό γκολ» σημείωσε στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καρύδης, με ωραία ατομική προσπάθεια (γύρισε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του και έπιασε το συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα σύρριζα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Καπατσώρη, ο οποίος παρά την προσπάθεια δεν μπόρεσε να αποτρέψει το …μοιραίο.

Ο έμπειρος γκολκήπερ του ΑΟΔ είχε κρατήσει νωρίτερα, στο 74’, ανέπαφη την εστία του, αποκρούοντας εντυπωσιακά κεφαλιά του Ζαχαρόπουλου (μετά από σέντρα του Καραχάλιου) στην κλασική φάση του αγώνα.

Οι δύο ομάδες «μοιράστηκαν» από ένα δοκάρι που είχε για τους γηπεδούχους στο 18’ ο σκόρερ Καρύδης, μετά από εκτέλεση φάουλ (η μπάλα βρήκε το οριζόντιο και πέρασε άουτ) και στο 31’ ο Πιτσιλής με σουτ.

Καλές στιγμές για τους γηπεδούχους είχε ακόμη στο 83’ ο Σεντεμέντες (μετά από αδράνεια της άμυνας σούταρε από καλή θέση, όχι όμως όπως ήθελε και η μπάλα δεν πέρασε από ένα τείχος παικτών). Για τους φιλοξενούμενους, η πιο καλή στιγμή ήταν στο 13’ όταν ο Πιτσιλής έκανε τη σέντρα, οι αμυντικοί αδράνησαν ζητώντας οφ σάιντ, αλλά την κεφαλιά του Μουλιάτου μπλόκαρε ο Κόκκαλης. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ηλιόπουλος στην πλάτη της άμυνας είχε μια αδύναμη κεφαλιά που μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας του Πανθουριακού. Στο 50’ μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα πέρασε απ’ όλους και το γύρισμα του Ηλιόπουλου από το δεύτερο δοκάρι κόντραρε χωρίς αποτέλεσμα. Στο 71’ ο ίδιος παίκτης πετάχθηκε στην πορεία της μπάλας μετά από μια μακρινή μπαλιά, αλλά δεν κατάφερε να την «τσιμπήσει» προ του Κόκκαλη.

Διαιτητές: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Π. Νικολόπουλος-Χ. Καραμπέτσος). 4ος Γ. Μπαρδής.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ (Τάκης Σακελλαρόπουλος): Κόκκαλης, Μπούνας, Γιαννακόπουλος, Οδεμισιώτης, Καραχάλιος, Καρύδης, Σεντεμέντες, Ζαχαρόπουλος, Νικολόπουλος, Γιακουμής (46’ Κουντάνης), Κουρεντζής.

ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ (Μιχάλης Φασουλής-Αλέκος Τσατάς): Καπατσώρης, Σταματελόπουλος (75’ λ.τρ. Αρβανίτης) , Πιτσιλής, Καντούτσης, Πάγια (68’ Ορλάντο Βαν Βορτ), Μουλιάτος, Μπαλόπουλος, Θώδης (85’ Μπούνας), Τσιγαρίδης (68’ λ. τρ. Δημητρίου), Ηλιόπουλος, Στραβάκος.

Μ. Δευτέρα η κλήρωση, 26/4 οι ημιτελικοί
Ο Πανθουριακός πανηγύρισε έξαλλα τη χθεσινή πρόκριση, με τον πρόεδρο Αγαθοκλή Χριστόπουλο να συγχαίρει από κοντά τους παίκτες. Η ομάδα της Θουρίας συμπληρώνει την 4άδα των ημιτελικών μαζί με την ΑΕ Μάνης, τον ΑΟ Κυπαρισσίας και τον Πάμισο Μεσσήνης. Η κλήρωση των ζευγαριών που θα διεκδικήσουν μετά από μονά παιχνίδια (Τετάρτη 26 Απριλίου) μια θέση στον μεγάλο τελικό θα διενεργηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα και ώρα 3 μ.μ. στα γραφεία της ΕΠΣΜ