Πανθουριακός – Πάμισος Μεσσήνης, ΑΕ Μάνης – ΑΟ Κυπαρισσίας για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας

Πανθουριακός – Πάμισος Μεσσήνης, ΑΕ Μάνης – ΑΟ Κυπαρισσίας για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας

Σήμερα θα γίνει γνωστό το «ζευγάρι» του μεγάλου τελικού του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Μεσσηνίας, καθώς διεξάγονται οι δύο αγώνες της ημιτελικής φάσης (είναι «νοκ – άουτ»).

Στον πρώτο «κοντράρονται» ο Πανθουριακός με τον Πάμισο Μεσσήνης.
Η ομάδα της Θουρίας κατέκτησε το Κύπελλο την Περυσινή σεζόν (επικράτησε με 2-1 ης ΑΕ Μάνης), θέλει να συνδυάσει νίκη – πρόκριση, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη σερί παρουσία της στη μεγάλη γιορτή του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου.

Ο προπονητής Τάκης Σακελλαρόπουλος και οι συνεργάτες του Γιώργος Κατσούλης, Θεόδωρος Σακκάς σα πλάνα που ετοιμάζουν για την εν λόγω συνάντηση προβληματίζονται για τη συμμετοχή του νεαρού επιθετικού Δήμου Καρύδη (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό).

Από την άλλη πλευρά οι «πράσινοι» της Μεσσήνης που έχουν ήδη μείνει εκτός διεκδίκησης του τίτλου στην Α΄ Τοπική, στοχεύουν στο «διπλό» για να πανηγυρίσουν την πρόκριση στον τελικό μετά από αρκετά  χρόνια.

Ο τεχνικό Αντώνης Τσουκαλάς προβληματίζεται για τη συμμετοχή του έμπειρου μεσοαμυντικού Θεόδωρου Κατσιβαρδέα (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό).

Στα δύο ματς του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής ο  Πάμισος Μεσσήνης σημείωσε  ισάριθμες νίκες κόντρα στον Πανθουριακό (3-1 στον α΄ γύρο στο γήπεδο Μεσσηνιακού «Στ. Παπαδόπουλος» και με 2-0 στο β΄ γύρο στη Μεσσήνη).

Ο Πανθουριακός για να φτάσει στην ημιτελική φάση  απέκλεισε τις ακόλουθες ομάδες: Παναθηναϊκό Καλαμάτας (9-0), Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας (1-0 εκτός έδρας) και ΑΟ Διαβολιτσίου (1-0 εντός έδρας).

Ο Πάμισος Μεσσήνης απέκλεισε τις ακόλουθες ομάδες: Απόλλωνα Καλαμάτας (3-0 χωρίς αγώνα), Ατρόμητο Πλατέος (6-0 εκτός έδρας) και Ηρακλή Καλαμάτας (2-0 εκτός έδρας).

ΑΕ ΜΑΝΗΣ – ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Νίκη – πρόκριση θέλει να συνδυάσει κόντρα στον ΑΟ Κυπαρισσίας η ΑΕ Μάνης, παίρνοντας έτσι την πρόκριση για δεύτερη σερί σεζόν στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας (πέρυσι γνώρισε  την ήττα με 2-1 από τον Πανθουριακό). Ο προπονητής Παναγιώτης Πολίμος, ο τεχνικό διευθυντής Ηλίας  Λουκαρέας και ο βοηθός προπονητή Γιάννης Χελάς, στα πλάνα που ετοιμάζει γι’ αυτό το σπουδαίο ματς (το χαρακτηρίζουν «ματς της χρονιάς» μέχρι το επόμενο), αναμένεται να έχουν όλο το δυναμικό διαθέσιμο.

Στον ΑΟ Κυπαρισσίας τώρα, ο τεχνικός Γιώργος Καλόμαλος έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια ώστε οι ποδοσφαιριστές του να επικεντρωθούν στον ημιτελικό του Κυπέλλου, καθώς έχει κορυφωθεί η «μάχη» του τίτλου στο πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής.

Η τριφυλιακή ομάδα θέλει το «διπλό» και αν τα καταφέρει θα επιστρέψει έπειτα από πολλά χρόνια σε τελικό Κυπέλλου Μεσσηνίας. Παράλληλα θα είναι η μοναδική ομάδα που θα έχει την ευκαιρία να κάνει το «νταμπλ».

Στα 2 ματς του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής ο ΑΟ Κυπαρισσίας σημείωσε ισάριθμες νίκες κόντρα στην ΑΕ Μάνης (με 2-0 στον Α΄ γύρο στην Κυπαρισσία και με 2-1 στο γήπεδο Κάμπου Αβίας).

Η ΑΕ Μάνης για να προκριθεί στην ημιτελική φάση απέκλεισε τις ακόλουθες ομάδες: Ομόνοια (3-1 εκτός έδρας), ΑΟ Μεθώνης (3-0 εντός έδρας) και Εράνη Φιλιατρών (2-1 εκτός έδρας).

Ο ΑΟ Κυπαρισσίας απέκλεισε τις ακόλουθες ομάδες: ΑΟ Λεΐκων (4-0 εκτός έδρας), Αστέρα Αρφαρών (5-0 εκτός έδρας), ενώ στάθηκε τυχερός στην κλήρωση και πέρασε χωρίς αγώνα στην ημιτελική φάση.

Η Διοίκηση της ΑΕ Μάνης, μέσω ανακοίνωσής της, απευθύνει κάλεσμα στους φιλάθλους να βρεθούν στο Δημοτικό Γήπεδο Κάμπου Αβίας για να παρακολουθήσουν το σημερινό σημαντικό αγώνα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναντήσεων της ημιτελικής φάσης, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τους σφυρίζουν:

Ώρα 4.00 μ.μ.

Γήπεδο Μεσσηνιακού Γ.Σ. «Στ. Παπαδόπουλος»

Πανθουριακός – Πάμισος Μεσσήνης: Ηλ. Νικολόπουλος, Χ. Γεωργαντάς, Δ.  Ταβουλαρέας. Τέταρτος διαιτητής Ηλ. Τσουλάκος.

Δημοτικό Γήπεδο Κάμπου Αβίας

ΑΕ Μάνης – ΑΟ Κυπαρισσίας: Αλ. Τσαμούρης, Π. Νικολόπουλος, Κ. Σωτηρόπουλος. Τέταρτος διαιτητής Δ. Γιαλλικάρης.