Τώρα είναι η ώρα για την Αλλαγή

Τώρα είναι η ώρα για την Αλλαγή

Η εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου σηματοδοτεί την ολοκλήρωση μιας καταστροφικής κυβερνητικής περιόδου, που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η δημοκρατία, οι θεσμοί, κάθε πολίτης ξεχωριστά, αλλά και η κοινωνία συνολικά, δοκιμάστηκαν από αλλεπάλληλες κρίσεις και κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τα αποτελέσματα των αδιέξοδων πολιτικών επιλογών της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αντίστοιχα ήταν τα αποτελέσματα των κυβερνητικών πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας και στη Μεσσηνία.

Ο τόπος μας και οι άνθρωποί του αναγκάστηκαν να υποστούν τη χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση.

Μια ολόκληρη τετραετία η Νέα Δημοκρατία δεν υλοποίησε κανένα έργο, αντιθέτως καθυστέρησε ακόμα και όσα είχαν δρομολογηθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Οι μεγάλοι οδικοί άξονες του νομού (Καλαμάτα – Ριζόμυλος και Τσακώνα – Καλό Νερό) ακόμα αγνοούνται.

Η αξιοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας δεν έγινε πράξη, τα λιμάνια του νομού μας, κρίσιμες υποδομές για την οικονομία, καταρρέουν.

Τα εμβληματικά έργα υποδομής του πρωτογενούς τομέα (φράγματα, δίκτυα κ.λπ.) έμειναν στα χαρτιά.

Οι ελλείψεις στην υγεία έγιναν μεγαλύτερες, τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του νομού λειτουργούν μόνο επειδή γιατροί – νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό υπερβάλουν εαυτόν.

Στον αγροτικό τομέα οι καταστροφικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας έγιναν ορατές από όλους τους αγρότες. Οι ελαιοπαραγωγοί έμειναν χωρίς εργατικά χέρια, οι συκοπαραγωγοί είδαν να χάνονται ακόμα 4 χρόνια χωρίς να λύνονται τα οξύτατα προβλήματά τους, οι σταφιδοπαραγωγοί βλέπουν το προϊόν τους να μένει αδιάθετο, τα εμβληματικά προϊόντα του νομού (ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας κ.λπ.) έμειναν απροστάτευτα.

4 χρόνια Νέα Δημοκρατία, 4 κυβερνητικοί βουλευτές, μηδέν έργο.

Αυτή είναι η παρακαταθήκη της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, αυτή είναι η κληρονομιά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νομό.

Η 21η Μαΐου, ωστόσο, δε σηματοδοτεί μόνο την ολοκλήρωση ενός φαύλου πολιτικού κύκλου, δεν οριοθετεί μόνο το τέλος της Νέας Δημοκρατίας και της συντήρησης.

Αντιθέτως, η 21η Μαΐου οφείλουμε όλοι να μετατραπεί σε ιστορικό ορόσημο, να αποτελέσει την απαρχή μιας νέας, ελπιδοφόρας πορείας για την Ελλάδα, για τη Μεσσηνία.

Στις εθνικές εκλογές του 2019 δεσμεύτηκα απέναντι στους πολίτες του νομού να είμαι διαρκώς στο πλευρό τους, να είμαι συμμαχητής τους, να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή, προκειμένου η Μεσσηνία να αλλάξει σελίδα.

Με συνέπεια, τα προηγούμενα 4 χρόνια, κάναμε πράξη τη δέσμευσή μας, παρά το γεγονός ότι ο δρόμος πολλές φορές ήταν μοναχικός.

Με συνέπεια, καταφέραμε το ΠΑΣΟΚ να είναι εδώ, δίπλα στους πολίτες της Μεσσηνίας, να δίνει ενεργά τη μάχη για ένα καλύτερο «αύριο».

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου, οι πολίτες του τόπου μας έχουμε την ευκαιρία και τη μεγάλη ευθύνη να επιλέξουμε το μέλλον μας.

Τώρα είναι η ώρα να επιλέξουμε τις δυνάμεις που σηματοδοτούν την ανανέωση.

Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε τη δυνατότητα σε εκείνους που έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι μπορούν να δώσουν αγώνες για τη Μεσσηνία.

Τώρα είναι η ώρα για τη μεγάλη Αλλαγή που χρειάζεται η χώρα, για τη μεγάλη Αλλαγή που χρειάζεται η Μεσσηνία.

Του Μενέλαου Γερονικολού
Υποψήφιου βουλευτή Μεσσηνίας με ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ