10ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: Εντυπωσίασε η Βασιλική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών του Λονδίνου

10ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: Εντυπωσίασε η Βασιλική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών του Λονδίνου

Με το έργο «Ικέτιδες» του Αισχύλου από τη Βασιλική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών του Λονδίνου, υπό την καθοδήγηση των Ian Morgan και Christopher Sivertsen, συνεχίστηκε χθες το 10ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος. Επρόκειτο για μια μοναδική εμπειρία- παράσταση που έζησαν για ακόμα μια χρονιά από τη RADA οι θεατές που κατέκλυσαν το Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Το έργο παρακολούθησαν μαθητές από τα σχολεία: 6ο ΓΕΛ Καλαμάτας, 2ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αρφαρών, 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης.

Παράλληλα, την παράσταση απόλαυσαν αρκετοί travel bloggers από το εξωτερικό, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή στο πλαίσιο του ΤΒΕΧ Europe 2023 – Peloponnese, ενώ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να θαυμάσουν τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Με το τέλος της παράστασης δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συντελεστές, το αναμνηστικό ανάγλυφο λογότυπο του φεστιβάλ και ένα αντίγραφο μάσκας που είχαν δημιουργήσει οι περσινοί σπουδαστές της Βασιλικής Ακαδημίας Δραματικών Τεχνών του Λονδίνου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Δήμου Μεσσήνης, σε συνεργασία με την πλατφόρμα πολιτισμού Ρέκτης.

Τις βραβεύσεις έκαναν ο καθηγητής Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης, ο εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Σταμάτης Φριτζίλας, η κα Κέλλυ Μακροπούλου μέλος του Δ.Σ. της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, η κα Λίνα Καμαρινοπούλου, ιστορικός- αρχαιολόγος, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπή και ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτισμού Δήμου Μεσσήνης, Γιώργος Δαβίλλας.

«Πλούτος»
Σήμερα Τετάρτη, 10 Μαΐου, το Φεστιβάλ συνεχίζεται με την παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη από το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.