Αυξητική στήθους

Αυξητική στήθους

Αυξητική στήθους

Συνήθως το πρόβλημα αφορά νέες κοπέλες που έχουν μικρό, έως ανύπαρκτο στήθος ή γυναίκες με μικρό χαλαρό στήθος που τους δημιουργεί ένα αίσθημα κατωτερότητας. Αισθάνονται άσχημα στις ιδιαίτερες στιγμές με τον σύντροφό τους ή όταν πρέπει να κυκλοφορήσουν στην παραλία με το μαγιό τους.

Η αισθητική επέμβαση, και στην αποκατασταση μαστου, που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα είναι η αυξητική στήθους (Augmentation) με προσθήκη ενθέματος σιλικόνης. Τα ενθέματα σιλικόνης, τα οποία χρησιμοποιούνται σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας, έχουν σχήμα και σύσταση παρόμοια ενός νεανικού μαστού και αποτελούνται, είτε από περίβλημα σιλικόνης και περιεχόμενο gel σιλικόνης, είτε από περίβλημα σιλικόνης και περιεχόμενο φυσιολογικό ορό.

Τα ενθέματα της πρώτης κατηγορίας τοποθετούνται, είτε πάνω από τον θωρακικό μυ και κάτω από τον μαζικό αδένα, είτε κάτω από τον θωρακικό μυ μέσα σε μια ειδική θήκη (τσέπη) που σχηματίζεται μέσω μιας μικρής τομής του δέρματος. Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε αυτή την επέμβαση για αισθητικούς λόγους μπορούν να κυοφορήσουν και να θηλάσουν χωρίς πρόβλημα.

Η δεύτερη κατηγορία των ενθεμάτων τοποθετούνται πάντα σε μία θήκη που σχηματίζεται κάτω από τον θωρακικό μυ. Η τομή του δέρματος, δια μέσω της οποίας γίνεται η τοποθέτηση του ενθέματος σιλικόνης, γίνεται είτε στην υπομαστική πτυχή, είτε στον κάτω πόλο της θηλαίας άλω, είτε σπανιότερα στην περιοχή της μασχάλης. Ενώ, οι τομές αυτές έχουν πολύ καλή επούλωση και δεν αφήνουν σημάδια.  Αυξητικη Στηθους στην Αθηνα

ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣΤΟΥ

Στην αποκατάσταση μαστού η ασθενής έχει ενεργό συμμετοχή και παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του τρόπου που αυτή θα γίνει. Οι επεμβάσεις αποκατάστασης με ενθέματα σιλικόνης είναι απλούστερες και λιγότερο επιβαρυντικές για τη γενική κατάσταση της ασθενούς, παρουσιάζουν όμως ένα μικρό ποσοστό επιπλοκών που αφορά κυρίως τον σχηματισμό αιματωμάτων, την επιμόλυνση των ενθεμάτων και τη διάνοιξη τραυμάτων. Συνήθως, με την κατάλληλη θεραπεία, οι επιπλοκές αυτές αντιμετωπίζονται επιτυχώς. Οι επεμβάσεις με τη χρήση αυτόλογων ιστών έχουν λιγότερες επιπλοκές, είναι όμως βαρύτερες, μεγαλύτερης διάρκειας επεμβάσεις που επιμηκύνουν την ενδοκλινική παραμονή των ασθενών.

Ο Δρ.. Παναγιώτης Κυρμίζογλου είναι στρατιωτικός ιατρός,  πλαστικος χειρουργος στην Αθηνα, ενώ διατηρεί ιατρείο και στη Ρόδο. Διαθέτει πλούσιο βιογραφικό και εμπειρία είκοσι και πλέον ετών.

Πλαστικος χειρουργος Αθηνα  |  Σε ποιον πλαστικο να παω ; | Ο καλυτερος πλαστικος στην Αθηνα