Ανακοίνωση της Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ για το θάνατο του Γιάννη Χιώτη

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ για το θάνατο του Γιάννη Χιώτη

Ο σ. Γιάννης Χιώτης απεβίωσε τη Δευτέρα 8 Μάη 2023, σε ηλικία 76 χρονών ύστερα από άνιση μάχη με ανίατη ασθένεια.

Από το 1964 ως 1977 ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Από το 1964 μέχρι 1967 στον Απόλλωνα Καλαμάτας. Από το 1967 μέχρι το 1974 έπαιξε στην ομάδα της Καλαμάτας. Στη συνέχεια ήταν παίχτης και προπονητής στην ποδοσφαιρική ομάδα του Μεσσηνιακού.

Από το 1970 δούλευε ως τραπεζοϋπάλληλος.

Οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1975 , αναλαμβάνοντας σειρά υπεύθυνων χρεώσεων. Διατέλεσε για χρόνια μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Μεσσηνίας του ΚΚΕ. Την περίοδο της κρίσης στο Κόμμα και της διάσπασης με το Συνασπισμό, ως μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου,  είχε αποφασιστική συμβολή στην διατήρηση των επαναστατικών χαρακτηριστικών του Κόμματος. Συνέβαλε αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση της Κομματικής Οργάνωσης στην Μεσσηνία.

Διετέλεσε μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας από το 1986 μέχρι το 1995. Επίσης ήταν εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας την περίοδο 1999-2003.

Ο σ. Γιάννης διακρινόταν για τους δεσμούς που είχε με τα λαϊκά στρώματα της πόλης της Καλαμάτας και την ικανότητά του να επικοινωνεί με αυτά. Για την μαχητικότητα και την πίστη στα ιδανικά του Κόμματος. Καθημερινός μπροστάρης σε όλους τους λαϊκούς αγώνες. Στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ισχυροποίηση του Κόμματος μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ εκφράζει τα συλληπτήρια της στα παιδιά του, Κώστα και Πέτρο, στις οικογένειές τους, καθώς και σε όλους τους οικείους του συντρόφου μας Γιάννη Χιώτη.

Η κηδεία θα είναι πολιτική και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μάη 2023 στις 5 το απόγευμα στο νεκροταφείο Καλαμάτας.

Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ

Τρίτη 9 Μάη 2023