Άνοιξε τις πύλες της η 10η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμάτας

Άνοιξε τις πύλες της η 10η  Ανθοκομική Έκθεση Καλαμάτας

Άνοιξε χθες τις πύλες της η 10η Ανθοκομική Δήμου Καλαμάτας και θα λειτουργήσει στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων έως 29 Μαΐου, ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 8.00 το βράδυ στο χώρο μπροστά στο αναψυκτήριο.

Φέτος η Ανθοκομική είναι αφιερωμένη στη βιοποικιλότητα, ενώ θα μετάσχουν φυτωριούχοι, παραγωγοί ανθοκομικών και λαχανοκομικών ειδών. Το κοινό θα μπορέσει να δει από κοντά καλλωπιστικά φυτά (δένδρα, θάμνους, πολυετή, κονδυλώδη, βολβώδη, ετήσια ανθόφυτα), οπωροφόρα φυτά, φυντάνια λαχανοκομικών, γλαστρικά (πλαστικά και κεραμικά), φυτοχώματα και σπόρους φυτών, από τις 9.00 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Η δε είσοδος είναι ελεύθερη.

Παράλληλες εκδηλώσεις:
Στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται: Διάφορες εκδηλώσεις συλλόγων χρηστών βαγονιών και συλλόγων εθελοντών, ενημέρωση δημοτών για τις δράσεις τους και επίδειξη των βαγονιών που τους έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο, μουσικές παραστάσεις, περίπτερο της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών του Δήμου Καλαμάτας, περίπτερα φορέων, διαλέξεις για θέματα γεωτεχνικού ενδιαφέροντος, εκπαιδευτικά προγράμματα, δραστηριότητες, βιωματικά και εικαστικά εργαστήρια τα πρωινά σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Δήμο και φορείς.

Γιορτή των λουλουδιών
Κάλεσμα σε κατοίκους και επισκέπτες να επισκεφτούν το αναβαθμισμένο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων έστειλαν με δηλώσεις τους ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αναστάσιος Σκοπετέας, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γιάννης Λιοντήρης και ο εθελοντής Νίκος Κισκήρας.

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε την Ανθοκομική μια γιορτή των λουλουδιών, προσκαλώντας τους πολίτες να την επισκεφτούν, να ενημερωθούν, να διασκεδάσουν και να προμηθευτούν άνθη και φυτά. Αναφερόμενος στις παράλληλες δράσεις εστίασε στα εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στα θέματα που σχετίζονται με τους στόχους που έχει θέσει ο Δήμος Καλαμάτας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό δίκτυο των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.