Δευτεραθλήτρια Ελλάδος στο έπταθλο η Ιωάννα Τζόρβα του Φιλαθλητικού και του ΓΕΛ Κυπαρισσίας!

Δευτεραθλήτρια Ελλάδος στο έπταθλο η Ιωάννα Τζόρβα του Φιλαθλητικού και του ΓΕΛ Κυπαρισσίας!

Την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η  Κυπαρισσιώτισσα Ιωάννα Τζόρβα στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων που διεξήχθη στην Ελευθερούπολη στις 4 και 5 Μαΐου.

Η επταθλήτρια του Φιλαθλητικού Ομίλου Μεσσηνίας, εκπροσωπώντας το ΓΕΛ Κυπαρισσίας, κατάφερε, στην μακρινή Καβάλα, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, να κάνει ατομικό ρεκόρ στη βαθμολογία της, συγκεντρώνοντας 4.196 βαθμούς (μόλις 107 βαθμούς πίσω από την Ελένη Ταμπουρλού από τα Νέα Μουδανιά που με 4.303 βαθμούς πήρε την 1η θέση), ανάμεσα σε 31 αθλήτριες που συμμετείχαν στον τελικό του αγωνίσματος, από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Αναλυτικά οι επιδόσεις της Ιωάννας:

15:67΄΄ στα 100 μέτρα με εμπόδια , 1,55 μ στο άλμα σε ύψος, 11,13 μ στη σφαιροβολία, 29:16΄΄ στα 200 μ, 5,09 μ στο άλμα σε μήκος, 37,07 μ στον ακοντισμό και 2:54:13΄ στα 800μ.

Η  αξία της νίκης της πολλαπλασιάζεται γιατί ως γνωστόν στην Κυπαρισσία δεν υπάρχουν καθόλου υποδομές για το στίβο, οπότε η προετοιμασία της αθλήτριας γίνεται στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της πόλης, με συχνές ενδιάμεσες μετακινήσεις στην Ζαχάρω και στην Καλαμάτα για την χρήση του ταρτάν.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Καβάλα, συμμετείχαν στο έπταθλο και 2 ακόμα αθλήτριες του Φιλαθλητικού Μεσσηνίας από την Κυπαρισσία, η Μαριλένα Γεωργομήτρου η οποία κατετάγη 19η, και η Βασιλική Ματζούνη η οποία τραυματίστηκε και εγκατέλειψε τον αγώνα.