ΔΗΠΕΘΕΚ: Στόχος η ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνισή του

ΔΗΠΕΘΕΚ: Στόχος η ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνισή του

Εκτελείται το έργο εκσυγχρονισμού του

Ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών του έργου «Αξιοποίηση – Αναβάθμιση – Εκσυγχρονισμός Συγκροτήματος Κτηρίων Δημοτικού Θεάτρου Καλαμάτας και Περιβάλλοντος Χώρου» προϋπολογισμού μελέτης  916.000,00 ευρώ, έλαβε χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ανδρέα Καραγιάννη.

Το εν λόγω έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και δημοτικούς πόρους, υλοποιεί η ανάδοχος εταιρεία: ΤΣΕΡΠΕΣ ΚΩΤΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΕΑΣ Ο.Ε με δ.τ. «ΑΝΕΛΙΞΗ Ο.Ε.», με έκπτωση 26,77%.

Οι εργασίες που προβλέπονται από τη μελέτη αφορούν τόσο στο κέλυφος του κτηριακού συγκροτήματος και στο εσωτερικό του όσο και στον περιβάλλοντα χώρο. Το σύνολο των επεμβάσεων στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του κτηριακού συγκροτήματος και του περιβάλλοντος χώρου.

Επιπρόσθετα, προβλέπονται εργασίες για την αναβάθμιση του κοινόχρηστου περιβάλλοντος χώρου, στην ανατολική πλευρά του κτηριακού συγκροτήματος και αφορούν στην αντικατάσταση τμήματος του υπάρχοντος χλοοτάπητα και στη διαμόρφωση μεγάλου ανθώνα εκατέρωθεν της υπάρχουσας ανενεργής σιδηροδρομικής γραμμής.