Εθελοντικός καθαρισμός στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας

Εθελοντικός καθαρισμός  στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας

Εθελοντικός καθαρισμός ακτής πραγματοποιήθηκε χθες από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Στην εν λόγω περιβαλλοντική δράση συμμετείχαν ενεργά μαθητές της Β΄ τάξης του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης-Λακωνίας, ενώ για την επιτυχή διοργάνωση συνέδραμαν ο Δήμος Καλαμάτας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας.

Ειδικότερα, οι μαθητές επισκέφθηκαν την πόλη, συμμετείχαν στην αναφερόμενη δράση και ενημερώθηκαν από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας για το σεβασμό του περιβάλλοντος και την προστασία των ευαίσθητων θαλάσσιων ειδών σε μια διαδραστική συζήτηση. Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες για την ασφάλεια στη θάλασσα, την ασφαλή χρήση των θαλάσσιων μέσων αναψυχής και την αυτοπροστασία από τον ήλιο.

Μάλιστα, περισυλλέχθηκαν από την ακτή αρκετά απορρίμματα, ποσότητα που αντιστοιχεί σε τρεις (3) σακούλες, κυρίως πλαστικά μιας χρήσης, αποτσίγαρα και χαρτικά, τα οποία μεταφέρθηκαν, με τη συνδρομή του Δήμου Καλαμάτας, σε κέντρο διαλογής ανακυκλωμένων υλικών.

Από την πλευρά του, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας συγχαίρει τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στην αναφερόμενη δράση και ευχαριστεί όλους τους φορείς για τη συνδρομή τους.