Γιάνης Βαρουφάκης: «Η ρήξη δεν είναι περίπατος, θέλει να είσαι έτοιμος για το κόστος»

Γιάνης Βαρουφάκης: «Η ρήξη δεν είναι περίπατος, θέλει να είσαι έτοιμος για το κόστος»

Η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του «ΜέΡΑ25 -Συμμαχία για τη Ρήξη» πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Καλαμάτα, με ομιλία του γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Κατά την ομιλία του ο κ. Βαρουφάκης κάλεσε τους πολίτες να στρατευτούν με τη νέα, αγωνιστική και ανυπότακτη Αριστερά, της οποίας τα θεμέλια, όπως είπε, χτίζονται σε αυτές τις εκλογές.

«Στόχος να δημιουργήσουμε προοπτική ανατροπής και να πάρουμε στα χέρια μας την εξουσία, στα χέρια του λαού, είναι ένας δρόμος μακρύς» όπως σχολίασε, για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Η ρήξη δεν είναι περίπατος, θέλει να είσαι έτοιμος για το κόστος».

Συνεχίζοντας, μίλησε για τις θέσεις του ΜέΡΑ 25 και των άλλων μνημονιακών κομμάτων, όπως τα χαρακτήρισε, λέγοντας πως έχουν τρεις μαγικές χήνες που γεννούν χρυσά αυγά. Η πρώτη είναι ο «Ηρακλής», ένας μηχανισμός απόσπασης περί των 70 δισ. ευρώ ιδιωτικής περιουσίας και μεταφοράς τους στα Cayman Islands, φτωχοποιώντας τους πολλούς προς όφελος των λίγων. Η δεύτερη είναι το Χρηματιστήριο Ενέργειας, το οποίο θεμελιώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο του κ. Σταθάκη, «ο οποίος μας έλεγε ότι θα έχουμε να περιμένουμε μόνο φθηνό ρεύμα με την ίδρυσή του. Μετά ήρθε η Μητσοτάκης ΑΕ και με την πρώτη αύξηση του ενεργειακού κόστους, χρησιμοποιήθηκε αυτό το Χρηματιστήριο Ενέργειας για να λεηλατούν δισεκατομμύρια ευρώ». Η τρίτη μαγική χήνα είναι το Υπερταμείο, «το οποίο ελέγχουν ξένοι δανειστές. Αυτό μόνο σε χώρες που βρίσκονται υπό κατοχή συμβαίνει.

Αυτές τις τρεις μαγικές χήνες, τα τρία προγράμματα των Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. κάνουν τα πάντα για να μην τις αγγίξουν.
Το πρόγραμμα, όμως, του “ΜέΡΑ25 -Συμμαχία για τη Ρήξη” είναι το μόνο το οποίο θέλει τα χρυσά αυγά των τριών αυτών χηνών να τα προσφέρει στο λαό της χώρας και όχι στους ολιγάρχες, τα αρπακτικά ταμεία και τις πολυεθνικές που υπηρετούν τυφλά για πάνω από μια δεκαετία όλα τα μνημονιακά κόμματα».

Σχολιάζοντας δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο επικεφαλής του «ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη» είπε: «Λυπάμαι. Λυπάμαι, γιατί για κάποιον καιρό συμπορευτήκαμε όμορφα σε έναν ωραίο αγώνα. Με οποιονδήποτε έχω συμπορευτεί, έστω και για μια μέρα, σε έναν ωραίο αγώνα, με θλίβει να βλέπω μια ηθική κατηφόρα».

Τέλος, ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε το ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας που αποτελείται από τους: Δουλάμη Πετρούλα του Χαράλαμπου, Θεοδωροπούλου Θεοδώρα (Δώρα) του Μιχαήλ, Κανέλλη Γιώργο του Χρήστου, Κυβέλο Βασίλη του Δημητρίου, Μήτση Μαρία του Δημητρίου, Μπάκα Ιάσονα του Δημητρίου και Χριστοπούλου Γιώτα του Θεοδώρου.
Π.Μπ.