Η Μαρία Μενούνος διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας – Περιμένει παιδί το καλοκαίρι

Η Μαρία Μενούνος διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας – Περιμένει παιδί το καλοκαίρι

Μήνες πριν έρθει στον κόσμο το πρώτο της παιδί, κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

H Μαρία Μενούνος αποκάλυψε πως διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας δεύτερου σταδίου τον Ιανουάριο και υποβλήθηκε σε επιτυχημένη επέμβαση για την αφαίρεση όγκου.

Μιλώντας στο People, η Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια Μαρία Μενούνος αναφέρθηκε στη μεγάλη περιπέτεια με την υγεία της, ενώ περιμένει να έρθει στον κόσμο το πρώτο της παιδί με τον σύζυγό της Κέβιν Αντεργκάρο, μέσω παρένθετης.

Το ζευγάρι, που μετρά πολλά χρόνια κοινής πορείας, έχει μιλήσει ανοιχτά για τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν για να γίνουν γονείς και προ μηνών είχαν ενημερώσει πως επέλεξαν να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητρότητας. 

Αναφερόμενη στο πρόβλημα υγείας της, σημείωσε πως πλέον στόχος της είναι να ενθαρρύνει τους άλλους να ζητήσουν βοήθεια, όταν τη χρειαστούν.

«Θέλω ο κόσμος να γνωρίζει πως υπάρχουν μέρη όπου μπορείς να προλάβεις αυτά τα πράγματα σε πρώιμο στάδιο» είπε. «Δεν πρέπει να αφήνεις τον φόβο να μπαίνει στη μέση. Υπήρξε μία στιγμή που σκέφτηκα ότι θα φύγω, αλλά είμαι καλά, το βρήκα νωρίς».

Το 2017, η 44χρονη Μαρία Μενούνος είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο, αλλά είχε βγει νικήτρια και από εκείνη την περιπέτεια. Η νέα διάγνωση, σε μία πολύ χαρούμενη περίοδο της ζωής της, ήταν μεγάλο σοκ.

«Ένιωθα τόσο καλά και μετά τη διάγνωση είναι σαν να με χαστούκισαν στο πρόσωπο» ανέφερε.

Από τον περασμένο Ιούνιο ένιωθε έντονες κράμπες στα πόδια. «Ούρλιαζα, ήμουν απαρηγόρητη» θυμήθηκε.

Τελικώς πήγε στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 1, από τον οποίο πάσχουν κι άλλα μέλη της οικογένειάς της. Της χορηγήθηκε ινσουλίνη, άρχισε αυστηρή διατροφή και παρακολουθούσε εντατικά τα επίπεδα του ζαχάρου της. Η κατάστασή της βελτιώθηκε σημαντικά έκτοτε.

Μέχρι τον Οκτώβριο «έσκιζα», όπως είπε η Μαρία Μενούνος, η οποία συνεχίζει να λαμβάνει αγωγή με ινσουλίνη. «Ένιωθα τόσο καλά. Τι άλλο θα μπορούσε να πάει στραβά;». Αλλά, έναν μήνα αργότερα, βρέθηκε και πάλι στο νοσοκομείο, αυτή τη φορά «με ανυπόφορους πόνους στην κοιλιακή χώρα και διάρροια».

Οι πρώτες εξετάσεις δεν έδειξαν τίποτα. «Είπαν: “Όλα είναι καλά”. Αλλά συνέχισα να πονάω» είπε. Κατά τη διάρκεια πτήσης, μερικές εβδομάδες αργότερα, ο πόνος που ένιωσε ήταν τόσο έντονος που αισθανόταν λες και «κάποιος μου έβγαζε τα σωθικά».

Αναζήτησε και πάλι απαντήσεις και τελικώς η μαγνητική τομογραφία έδειξε ότι είχε έναν όγκο 3,9 εκατοστών στο πάγκρεας. Η βιοψία έδειξε πως ήταν καρκίνος. «Πώς γίνεται να έχω όγκο στον εγκέφαλο και καρκίνο στο πάγκρεας;» ήταν η πρώτη της αντίδραση.

«Το μόνο που σκεφτόμουν είναι ότι περιμένω ένα παιδί».

Περίπου έναν μήνα αργότερα, υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου και κατά την ανάρρωση ήταν κλινήρης. «Ήταν πολύ επώδυνο. Δεν μπορούσα να κουνηθώ ή να σηκωθώ».

Ο σύζυγός της κοιμόταν μαζί της στο νοσοκομείο κάθε βράδυ, όπως ενημέρωσε. «Και ο μπαμπάς μου ήταν ο καλύτερος φροντιστής».

Σημειώνεται πως η μητέρα της είχε αφήσει την τελευταία της πνοή πριν από δύο χρόνια, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο γιατρός της είπε στο ίδιο μέσο πως η ασθενής του είναι σε καλή κατάσταση και δεν χρειάζεται να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία ή επιπλέον αγωγή.

«Είμαι τόσο ευγνώμων και τυχερή» δήλωσε η ίδια η Μενούνος, η οποία πλέον ετοιμάζει το παιδικό δωμάτιο, για την έλευση του μωρού της αυτό το καλοκαίρι. «Ο Θεός έκανε ένα θαύμα. Θα εκτιμώ την παρουσία της στη ζωή μου πολύ περισσότερο, σε σχέση με πριν απ΄αυτό το ταξίδι».

Με πληροφορίες από το People