Κύπελο Μεσσηνίας: ΑΕ Μάνης – Πάμισος Μεσσήνης σήμερα στο μεγάλο τελικό

Κύπελο Μεσσηνίας: ΑΕ Μάνης – Πάμισος Μεσσήνης σήμερα στο μεγάλο τελικό

Ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Μεσσηνίας, μεταξύ της ΑΕ Μάνης και του Παμίσου Μεσσήνης διεξάγεται σήμερα στις 5.00 μ.μ. στο γήπεδο Μεσσηνιακού Γ.Σ. «Στ. Παπαδόπουλος».

Ο τελικός είναι αφιερωμένος στο Σύλλογο  Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ».

Είναι η μεγάλη γιορτή του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου και οι πολυάριθμοι φίλαθλοι που θα βρεθούν στο γήπεδο ευελπιστούν ν’ απολαύσουν ωραίο θέαμα.

ΑΕ ΜΑΝΗΣ
Η ΑΕ Μάνης, θα συμμετάσχει για δεύτερη σερί σεζόν σε τελικό Κυπέλλου (πέρυσι γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον Πανθουριακό), έχει στην τεχνική ηγεσία  τον Παναγιώτη Πολίμο. Συνεργάτης του δε είναι ο Γιάννης Χελάς, ενώ τεχνικός διευθυντής ο Ηλίας Λουκαρέας (διετέλεσε παλιότερα προπονητής και παίκτης του Παμίσου Μεσσήνης).

Η ΑΕ Μάνης για να προκριθεί στο μεγάλο τελικό απέκλεισε τις ακόλουθες ομάδες:

Β΄ φάση: Ομόνοια (3-1 εκτός έδρας)

Γ΄ φάση: ΑΟ Μεθώνης (3-0)

Δ΄ φάση: Εράνη Φιλιατρών (2-1 εκτός έδρας)

Ε΄ φάση: ΑΟ Κυπαρισσίας (2-1).

ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Ο Πάμισος Μεσσήνης έχει κατακτήσει αρκετές φορές το Κύπελλο Μεσσηνίας, ενώ επιστρέφει σε τελικό έπειτα από 12 χρόνια.

Στην τεχνική ηγεσία των «πρασίνων» της Μεσσήνης βρίσκεται ο Αντώνης Τσουκαλάς.

Ο Πάμισος Μεσσήνης για να  προκριθεί στο μεγάλο τελικό απέκλεισε τις ακόλουθες ομάδες;

Β΄ φάση: Απόλλωνα Καλαμάτας (3-0 χωρίς  αγώνα)

Γ΄ φάση: Ατρόμητος Πλατέος (6-0 εκτός έδρας)

Δ΄ φάση: Ηρακλής Καλαμάτας (2-0 εκτός έδρας)

Ε΄ φάση: Πανθουριακός (3-0 εκτός έδρας)

«Σφυρίζει» ο Απόστολος Καυκάς

Στο μεταξύ ο Απόστολος Καυκάς ορίστηκε από την Ε.Δ. της ΕΠΣ Μεσσηνίας να σφυρίξει το μεγάλο τελικό του Κυπέλλου. Βοηθοί θα είναι οι Ηλίας Μπουρίκας, Χρήστος Καραμπέτσος, ενώ τέταρτος διαιτητής ο Ηλίας Ρέκκας.

Η συνέντευξη Τύπου
Με την ευκαιρία της διεξαγωγής του μεγάλου τελικού του Κυπέλλου Μεσσηνίας, ΑΕ Μάνης – Παμίσου Μεσσήνης, δόθηκε συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι  στην αίθουσα «Τάκης Κυριακόπουλος» του γηπέδου Μεσσηνιακού Γ.Σ. «Στ. Παπαδόπουλος», όπου μίλησαν οι:

  • Παναγιώτης (Τάκης) Νινιός, πρόεδρος Επιτροπής Κυπέλλου ΕΠΣ Μεσσηνίας

«Kατ’ αρχάς να ευχαριστήσω τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για την προβολή του Κυπέλλου Μεσσηνίας.  Επίσης να ευχαριστήσουμε τον οικοδεσπότη του μεγάλου τελικού του Κυπέλλου, Μεσσηνιακό Γ.Σ. Τον αρχαιότερο Σύλλογο της χώρας μας που έχει κάνει μία πολύ καλή οργάνωση.

 Όταν ανέλαβα τη θέση το προέδρου της Επιτροπής Κυπέλλου, έθεσα στη διοίκηση της ΕΠΣΜ δύο προτεραιότητες. Πρώτον ότι ο τελικός θα πρέπει να είναι μία γιορτή του ποδοσφαίρου. Δεύτερον να γίνονται παράλληλα κάποιες δράσεις. Την περυσινή σεζόν, ο τελικός ήταν αφιερωμένος στο Σύλλογο «ΦΛΟΓΑ», ενώ την  εφετινή χρονιά προχωρήσαμε  ένα βήμα  παραπάνω,  έχοντας  την παρότρυνση του Μεσσηνιακού Γ.Σ.. Έτσι στον κυριακάτικο αγώνα όσοι το επιθυμούν μπορούν να γίνουν δότες μυελού  των οστών, δίνοντας έτσι φλόγα ζωής, φλόγα ελπίδας. Παράλληλα, προχωρούμε την εγκατάσταση απινιδωτών σε αθλητικού χώρους. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας και ο πρόεδρός της Τάσος Αγγελής. Όπως και  ο Δήμος Καλαμάτας με τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, καθώς μας έχουν διαθέσει 10 απινιδωτές, ενώ βοήθησαν στη συντήρηση άλλων. Επίσης διοργανώνουν σεμινάρια για τη χρήση απινιδωτή και πρώτων βοηθειών.

Στη συνέντευξη Τύπου επρόκειτο να παραβρεθεί και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, αλλά  αυτό δεν έγινε γιατί συμμετέχει στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή.

Κλείνοντας να πω ότι στον τελικό συμμετέχουν δύο πολύ καλές ομάδες της Μεσσηνίας, η ΑΕ Μάνης και ο Πάμισος Μεσσήνης και εύχομαι να γίνει ένα πολύ ωραίο  παιχνίδι».

  • Τάσος Αγγελής, πρόεδρος Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας

«Σας μεταφέρω τις ευχές του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου για τον Κυριακάτικο τελικό. Είναι μια γιορτή του Μεσσηνιακού Ποδοσφαίρου.  Πρέπει δε να δοθεί το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι βία. Όλα τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στα υπόλοιπα αθλήματα και το κυριότερο να βγαίνουν καλοί χαρακτήρες. Η ΚΑΚ με τις δυνάμεις που διαθέτει, βοηθά τον αθλητισμό, τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Με χαρά βοηθούμε την ΕΠΣ Μεσσηνίας που διοργανώνει την Κυριακή το μεγάλο τελικό του Κυπέλλου, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο Σύλλογο Γονέων με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ».

  • Στέλιος Τυμπλαλέξης, ποδοσφαιριστής Παμίσου Μεσσήνης

«Κατ’ αρχάς να συγχαρώ την ΑΕ Μάνης για τη συμμετοχή της για δεύτερη σερί σεζόν στον τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας.  Ο τελικός έχει ιερό σκοπό, καθώς είναι αφιερωμένος στο Σύλλογο «ΦΛΟΓΑ». Η ομάδα μας την εφετινή σεζόν έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και είμαστε χαρούμενοι για τη συμμετοχή μας στον τελικό. Η οικογένεια του Παμίσου Μεσσήνης θέλει να κατακτήσει το Κύπελλο. Θεωρώ ότι θα διεξαχθεί ένα ωραίο παιχνίδι, καθώς τόσο ο Πάμισος, όσο και η ΑΕ Μάνης παίζουν θετικά».

  • Αντώνης Τσουκαλάς, προπονητής Παμίσου Μεσσήνης

«Ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Μεσσηνίας είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Εμείς βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και θέλουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Εύχομαι να διεξαχθεί ένα ωραίο παιχνίδι».

  • Παναγιώτης Πουλάκος, ποδοσφαιριστής ΑΕ Μάνης

« Θα συμμετάσχω για δεύτερη σερί σεζόν σε τελικό Κυπέλλου Μεσσηνίας. Την περυσινή σεζόν δεν καταφέραμε να  κατακτήσουμε το Κύπελλο και μας έμεινε μία πίκρα. Δώσαμε δε όρκο να κατακτήσουμε το εφετινό κύπελλο και να το αφιερώσουμε στον αείμνηστο Κώστα Αργυρόπουλο.  Στον τελικό θα τεθούν αντιμέτωπες δύο επιθετικές ομάδες και θεωρώ ότι θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι. Καλώ τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο γιατί ο τελικός έχει ιερό σκοπό».

  • Παναγιώτης Πολίμος, προπονητής ΑΕ Μάνης

«Είναι μεγάλη η χαρά μας, αποτελώντας μεγάλη τιμή για την ομάδα μας η συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας. Όπως ανέφερε ο ποδοσφαιριστής μας Παναγιώτης Πουλάκος την περυσινή σεζόν η ΑΕ Μάνης δεν κατέκτησε το Κύπελλο, ενώ εφέτος θέλει πάρα πολύ να το κατακτήσει και να το αφιερώσει στον αείμνηστο Κώστα Αργυρόπουλο. Για να φθάσουμε στο μεγάλο τελικό αποκλείσαμε την πρωταθλήτρια Μεσσηνίας Εράνη Φιλιατρών (επικρατήσαμε εκτός έδρας) και τον δεύτερο της τελικής κατάταξης της Α΄ Τοπικής, ΑΟ Κυπαρισσίας. Θεωρώ ότι θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι. Καλώ τον φίλαθλο κόσμο να έρθει την Κυριακή στο γήπεδο γιατί ο τελικό είναι αφιερωμένος στο Σύλλογο «ΦΛΟΓΑ».  Έτσι όλοι μας θα βάλουμε ένα λιθαράκι σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο εν λόγω σύλλογος».

 Αντιδράσεις από τον Πάμισο Μεσσήνης για τον ορισμό του Απόστολου Καυκά στον τελικό
Αντιδράσεις υπήρξαν στο στρατόπεδο του φιναλίστ του Κυπέλλου Μεσσηνίας Παμίσου Μεσσήνης για τον ορισμό του διαιτητή Απόστολου Καυκά στο μεγάλο τελικό την ΑΕ Μάνης. Για χθες βράδυ είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση του Δ.Σ. του Παμίσου Μεσσήνης, όπου βασικό θέμα συζήτησης θα ήταν η συμμετοχή  ή όχι της ομάδας στον τελικό Κυπέλλου (θα εξεταζόταν πάντως το ενδεχόμενο να αγωνιστεί η παιδική ομάδα των «Πρασίνων» της Μεσσήνης). 

Στη συνέντευξη Τύπου για τον τελικό Κυπέλλου από πλευράς Παμίσου Μεσσήνης παραβρέθηκαν ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Γιώργος Πετρουλάκης και ο γενικός αρχηγός Παναγιώτης Γιαννακόπουλος. Μάλιστα ο κ. Πετρουλάκης ανέφερε ότι η ομάδα παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου σε ένδειξη σεβασμού προς την ΑΕ Μάνης.