Μεταμορφώνεται το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Μεταμορφώνεται το Τμήμα  Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Έγινε χθες το μεσημέρι, παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, η διοικητική παράδοση για χρήση της επέκτασης του χώρου του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Έτσι, πλέον το ΤΕΠ αναδιαμορφώνεται, με τη διοικήτρια Ελένη Αλειφέρη να εκφράζει την ικανοποίησή της για την όλη εξέλιξη.

Όπως εξήγησε, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του έργου που εξελίσσεται με εργολαβία του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έχει και την επίβλεψη.

Σχετικά με το νέο κομμάτι που δόθηκε χθες, σημείωσε ότι, μεταξύ άλλων, οι χώροι αναμονής και εξέτασης ενηλίκων και παιδιών θα είναι ξεχωριστοί, με ξεχωριστή εξυπηρέτηση.

Υπολείπεται, είπε, το κομμάτι διασύνδεσης με τον κύριο χώρο του ΤΕΠ και η αναδιαρρύθμιση, που θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί άμεσα, ενώ δήλωσε ευχαριστημένη με την εξέλιξη των εργασιών στο νέο όροφο που δημιουργείται στο Ίδρυμα.

Κλείνοντας η κα Αλειφέρη ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την ένταξη και τη χρηματοδότηση του έργου, όπως και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την επίβλεψη των εργασιών, ενώ δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο που χρηματοδότησε τη μελέτη του συνολικού έργου, καθώς και την προηγούμενη διοίκηση που το είχε οραματιστεί.

Λαμβάνοντας το λόγο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου έκανε γνωστό ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει διαθέσει για το Νοσοκομείο Καλαμάτας 10 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 4 αφορούν στο έργο που χθες παρελήφθη και γενικότερα την επέκταση του Ιδρύματος.

Συμπλήρωσε δε ότι επιλέχθηκε η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου νοσοκομείου, αφού ήταν αναγκαίο να γίνει το εν λόγω έργο, ενώ αναφέρθηκε και στον αγώνα που δόθηκε στο συγκεκριμένο Ίδρυμα για την αντιμετώπιση του Covid.

Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Νίκας παρατήρησε ότι οι επιδόσεις δεν είναι στο επίπεδο που θα ήθελε, με όλα τα νοσοκομεία να χρειάζονται συντήρηση, επεκτάσεις και γενικότερα εκσυγχρονισμό, αλλά τα χρήματα δεν είναι πολλά.

Δήλωσε, πάντως, χαρούμενος που η κυβέρνηση θα διαθέσει τα απαιτούμενα χρήματα για τον εκσυγχρονισμό 150 Κέντρων Υγείας.

Ολοκληρώνοντας έκανε γνωστό ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο των νοσοκομείων, που θα μελετά όλα τα θέματα, με υποχρέωση να απαντά στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να φέρνει θέματα για τις ανάγκες των Ιδρυμάτων, τα οποία και θα αντιμετωπίζονται.
Π.Μπ.