Πρωταγωνιστικός ρόλος της Alpha Bank στον εκσυγχρονισμό των οδικών αξόνων σε Μεσσηνία και Κρήτη

Πρωταγωνιστικός ρόλος της Alpha Bank στον εκσυγχρονισμό των οδικών αξόνων σε Μεσσηνία και Κρήτη

Την ηγετική θέση της στις χρηματοδοτήσεις Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και σε έργα υποδομών επιβεβαιώνει ο ρόλος της Alpha Bank ως Συντονιστή Κύριου Αναδόχου σε δύο έργα-ορόσημα για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου της χώρας, τα οποία αφορούν στον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη στη Μεσσηνία και το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), Τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη.

Η Alpha Bank, από κοινού με άλλες τράπεζες, αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση των δύο έργων, συνολικού ύψους 465 εκατ. ευρώ.

Μεσσηνία
Ειδικότερα, η Alpha Bank χρηματοδοτεί τον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, μήκους 49 χιλιομέτρων, με ποσοστό 40%, από κοινού με την Εθνική Τράπεζα (35%) και την Eurobank (25%), αναλαμβάνοντας επίσης το ρόλο του Συντονιστή Κύριου Αναδόχου.

Το έργο, συνολικού κόστους άνω των 275 εκατ. ευρώ, έχει ως στόχο να αναβαθμίσει τον υφιστάμενο άξονα σε ταχείας κυκλοφορίας αυτοκινητόδρομο, ενισχύοντας έτσι τα επίπεδα οδικής ασφάλειας, μειώνοντας τους απαιτούμενους χρόνους και συμβάλλοντας καθοριστικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κόμβου της παλαιάς εθνικής οδού Καλαμάτας-Μεσσήνης.

Στήριξη έργων υποδομών
Αναφερόμενος στο ρόλο της Alpha Bank στην ανάληψη των δύο έργων, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Σύνθετων Χρηματοδοτήσεων, Νίκος Νεζερίτης δήλωσε: «Ο ρόλος της Alpha Bank ως Συντονιστή Κύριου Αναδόχου σε δύο έργα ορόσημα για τις τοπικές κοινωνίες, όπως αυτά των οδικών αξόνων ΒΟΑΚ Τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη στην Κρήτη και Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της στρατηγικής μας προτεραιότητας στη στήριξη έργων υποδομών, σε συνέχεια χρηματοδοτήσεων ύψους αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ για παρόμοιες επενδύσεις τα τελευταία χρόνια.

Σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλλουμε περαιτέρω στην ενίσχυση των επενδύσεων σε τομείς που δημιουργούν προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, προσφέροντας καινοτόμες χρηματοδοτικές και συμβουλευτικές λύσεις στους Πελάτες μας».