Σήμερα παραδίδονται οι εκλογικοί σάκοι στους Δήμους της Μεσσηνίας

Σήμερα παραδίδονται οι εκλογικοί  σάκοι στους Δήμους της Μεσσηνίας

Τα αποτελέσματα από το υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να περιμένουν οι υποψήφιοι βουλευτές της Μεσσηνίας, καθώς φέτος για πρώτη φορά αυτά δε θα μεταδίδονται καθόλου από τους δικαστικούς αντιπροσώπους στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, αλλά απευθείας στο υπουργείο.

Οι ετοιμασίες στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής προχωρούν κανονικά και ήδη σήμερα θα ετοιμασθούν οι εκλογικοί σάκοι για να τους παραλάβουν οι Δήμοι.

Εκλογικοί σάκοι
Ερωτώμενοι από το «Θάρρος» ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ανδρέας Τσουκαλάς και η υπεύθυνη του Τμήματος Εκλογών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Νικολίνα Λέκκα, αναφέρθηκαν στις διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη.

Χθες, όπως είπε η κα Λέκκα, ολοκληρώθηκε η ετοιμασία του εκλογικού υλικού, καθώς έχουν σταλεί από τα κόμματα τα ψηφοδέλτια και δεν υπάρχουν ελλείψεις.

Σήμερα από το πρωί θα ξεκινήσει η συμπλήρωση των εκλογικών σάκων και από το μεσημέρι και μετά θα τους παραλαμβάνουν οι εκπρόσωποι των Δήμων. Οι Δήμοι έχουν ήδη παραλάβει τα τάμπλετ για να μοιρασθούν στους δικαστικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι θα ξεκινήσουν να δίνουν το «παρών» από αύριο Παρασκευή.

Οι υπηρεσίες, πρόσθεσε ο κ. Τσουκαλάς, σήμερα θα λειτουργούν κανονικά, αλλά η κεντρική πόρτα θα είναι κλειστή για λόγους ασφαλείας και η είσοδος των πολιτών στο «κτήριο Παπαφλέσσα» θα γίνεται από την οδό Ηροδότου.

Μετάδοση των αποτελεσμάτων
Ο τρόπος μετάδοσης των αποτελεσμάτων το βράδυ των εκλογών αλλάζει από φέτος. Όπως εξήγησε η κα Λέκκα, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα στέλνουν τα αποτελέσματα, μόνο των συνδυασμών, μέσω του τάμπλετ με ένα μήνυμα στο υπουργείο Εσωτερικών και με ένα δεύτερο μήνυμα στο Δήμο που ανήκει το εκλογικό τμήμα.

Ο Δήμος μέσω του συστήματος «Ίριδα» θα στέλνει τα αποτελέσματα των κομμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Θα ενημερώνεται το γραφείο αντιπεριφερειάρχη και αφού θα γίνεται ο πρώτος έλεγχος ορθότητας, θα μεταδίδονται τηλεφωνικά στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Το υπουργείο Εσωτερικών θα τα λαμβάνει, λοιπόν, και από τους δικαστικούς αντιπροσώπους κι από εμάς για επαλήθευση. Η σταυροδοσία θα αποστέλλεται απευθείας στο υπουργείο  Εσωτερικών, χωρίς καμία εμπλοκή της Περιφερειακής Ενότητας», πρόσθεσε η κα Λέκκα, ενώ ο κ. Τσουκαλάς συμπλήρωσε ότι πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας και συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες και τα διαδικαστικά.

Τέλος, στη Μεσσηνία θα λειτουργήσει κι ένα τμήμα ετεροδημοτών, το οποίο θα δημιουργηθεί στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας και εκεί θα ψηφίσουν ψηφοφόροι για το Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Της Βίκυς Βετουλάκη