Σπύρος Πώρος: «Ο νομός μας χρειάζεται να αξιοποιηθεί στο έπακρο»

Σπύρος Πώρος: «Ο νομός μας χρειάζεται  να αξιοποιηθεί στο έπακρο»

Την κεντρική προεκλογική του ομιλία έδωσε το περασμένο Σάββατο στο ξενοδοχείο Rex ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Σπύρος Πώρος.

«Πρωταρχικός στόχος», τόνισε μεταξύ άλλων, «η εργασία με κανόνες και αξιοπρέπεια», αναφέροντας τις θέσεις του:

«-Ο κατώτατος μισθός καθορίζεται από τους κοινωνικούς εταίρους με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

-Ξεπαγώνουν άμεσα οι τριετίες.

-Καθολική και υποχρεωτική εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων

-Κατάργηση των διατάξεων νόμων της Νέας Δημοκρατίας, που αφαιρούν εργασιακά δικαιώματα για το ωράριο εργασίας και την προστασία από παράνομες απολύσεις ή αποδυναμώνουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους

-Οι νέες μορφές εργασίας ρυθμίζονται με κανόνες και ασφάλεια για τον εργαζόμενο. Τεκμήριο μισθωτής εργασίας για τους εργαζομένους σε πλατφόρμες και διανομή αγαθών

-Νέο μισθολόγιο για τους δημόσιους υπαλλήλους, με αυξήσεις στα κλιμάκια που καλύπτουν τις απώλειες από τον πληθωρισμό

-Δημιουργία αξιοκρατικού συστήματος επιβράβευσης της προσπάθειάς τους».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Πώρος ανέλυσε ακόμα το πρόγραμμά του για τα εργασιακά θέματα και το συνταξιοδοτικό, την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τη δημόσια εκπαίδευση, τους δανειολήπτες («Κανένας Μεσσήνιος χωρίς σπίτι στο δρόμο όπως επιθυμούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ.), το φορολογικό σύστημα, την ανάπτυξη και την πρωτογενή παραγωγή.

Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτέλεσε, ο τουριστικός τομέας, για τον οποίο σημείωσε:

«Η ανάπτυξη του τουριστικού τομέα της Μεσσηνίας είναι μία από τις μεγαλύτερες προτεραιότητές μας: Ο νομός μας, με τις υπέροχες θάλασσες και τα καταπληκτικά τοπία, χρειάζεται να αξιοποιηθεί στο έπακρο μέσω: Δημιουργίας λιμανιών (σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία). Δημιουργίας μαρινών και σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων. Αξιοποίησης του αεροδρομίου. Ο Νομός Μεσσηνίας χρειάζεται να προβληθεί, να διαφημιστεί και να αποτελέσει μόνιμο προορισμό».

Επίσης, αναφέρθηκε στον πολιτισμό, σημειώνοντας: «Η Μεσσηνία μας αποτέλεσε έμπνευση για μεγάλες καλλιτεχνικές οντότητες της υφηλίου. Αρχαιολογικοί χώροι, Αρχαία Μεσσήνη, Θουρία, Ανάκτορο Νέστορα και ευρήματα, θαύματα με τεράστια αξία για την Ελλάδα και τον κόσμο, που οφείλουμε όλοι να τιμήσουμε, να προστατέψουμε και να αναδείξουμε, καθώς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη».