Το Νοσοκομείο Καλαμάτας επισκέφθηκε η Μαριλένα Γυφτέα

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας  επισκέφθηκε η Μαριλένα Γυφτέα

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας επισκέφθηκε η υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας, Μαριλένα Γυφτέα, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τη διοικήτρια Ελένη Αλειφέρη, τη διοικητική διευθύντρια Γεωργία Λιακέα και την προϊσταμένη Βιργινία Κουκή.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργική ετοιμότητα των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, αλλά και των Κέντρων Υγείας του νομού. Όπως ειπώθηκε, η επέκταση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, η κατασκευή επιπλέον ορόφου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, η αναβάθμιση κτηριακά και ιατροτεχνολογικά του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, η ίδρυση νέου σταθμού ΕΚΑΒ στη νοτιοανατολική Πυλία, αλλά και οι συνεχείς προσπάθειες για βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας στα Κέντρα Υγείας, είναι κινήσεις που καταδεικνύουν τη στόχευση να εξελιχθεί το Νοσοκομείο Καλαμάτας σε κέντρο αναφοράς όσο αφορά στην παροχή υπηρεσιών υγείας και την κάλυψη υγειονομικών αναγκών για όλη τη Νότια Πελοπόννησο.

Η κα Γυφτέα ανέφερε πως αποτελεί προτεραιότητα όλων η εύρυθμη λειτουργία των υγειονομικών δομών του νομού, ο αναπτυξιακός προσανατολισμός του με στόχευση στην πρωτοπορία και το σεβασμό στον άνθρωπο, ενώ συνεχάρη τη διοίκηση, το ιατρικό και διοικητικό προσωπικό για τον καθημερινό λειτούργημα που υπηρετούν. Επίσης, τόνισε πως επιβάλλεται άμεσα υποστελεχωμένα τμήματα και ειδικότητες να καλυφθούν. Περαιτέρω, επισήμανε την ανάγκη ύπαρξης ουσιαστικής πρωτοβάθμιας υγειονομικής κάλυψης στο σύνολο του Νομού Μεσσηνίας, με στόχο την ασφάλεια που πρέπει να νιώθουν οι κάτοικοι των μη αστικών περιοχών, αλλά και τη σημαντικότητα που αυτή έχει ως προς την τουριστική ανάπτυξη του νομού.