Επίσκεψη της Μαριλένας Γυφτέα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας

Επίσκεψη της Μαριλένας Γυφτέα στην Πυροσβεστική  Υπηρεσία Καλαμάτας

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας επισκέφθηκε η υποψήφια Βουλευτής Μεσσηνίας, Μαριλένα Γυφτέα, και συναντήθηκε με το διοικητή Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Μεσσηνίας, πύραρχο Αθανάσιο Κατσαφάδο, το διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, αντιπύραρχο Παναγιώτη Παπανικολάου, την υποδιοικήτρια, επιπυραγό Σοφία Μπομπόνη, το διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων, αντιπύραρχο Κώστα Γεωργακόπουλο και την προϊσταμένη Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλου, αντιπύραρχο Γόνη Διονυσοπούλου.

Με την έναρξη και της αντιπυρικής περιόδου, όπως ειπώθηκε, τα ζητήματα της υπηρεσίας παραμένουν σημαντικά και δυστυχώς διαχρονικά. Γηρασμένος στόλος οχημάτων και υποστελέχωση είναι σίγουρα δυο από τα πιο βασικά, καθώς το ανθρώπινο προσωπικό, αλλά και τα αντίστοιχα μέσα, είναι αυτά που οδηγούν πάντα στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της. Φυσικά, μείζον ζήτημα αποτελεί και το θέμα των εποχικών δασοπυροσβεστών, καθώς η σύμβασή τους ανανεώνεται μόνο κάθε 6 μήνες, με αποτέλεσμα -μετά το πέρας της σεζόν- να μένουν επαγγελματικά «έωλοι», παρότι οι ανάγκες παραμένουν καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Όπως δήλωσε και η κα Γυφτέα, «καίρια ζητήματα τα οποία θέλουν άμεση μέριμνα, ειδικά τώρα που βιώνουμε τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, αλλά και τις αυξημένες ανάγκες λόγω της διευρυμένης τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας».