Τουρνουά ανάπτυξης 2023: Μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση από τον Ιππικό Όμιλο Καλαμάτας

Τουρνουά ανάπτυξης 2023: Μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση από τον Ιππικό Όμιλο Καλαμάτας

Για μια ακόμη χρονιά ο Ιππικός Όμιλος Καλαμάτας θα διοργανώσει στις εγκαταστάσεις του στη Δυτική Παραλία (περιοχή Μπουρνιά) αναπτυξιακούς αγώνες ιππασίας.

Τις λεπτομέρειες της μεγάλης συνάντησης έδωσε χθες στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο ιδρυτής, προπονητής και αθλητής του ΙΠΠΟΚ, Νίκος Δρούγας, μεταφέροντας τη μεγάλη χαρά που έχουν όλοι για την αθλητική συνάντηση του Σαββατοκύριακου.

Πρόκειται πραγματικά για μια γιορτή της ιππασίας που θα συγκεντρώσει περίπου 50 ιππείς και αμαζόνες απ’ όλη την Πελοπόννησο, αλλά και δεκάδες συνοδούς που θα έρθουν για να χαρούν από κοντά τις προσπάθειες των παιδιών τους, αλλά και όλων των συμμετεχόντων.

Το τουρνουά ανάπτυξης 2023 θα αρχίσει ακριβέστερα σήμερα με τις εξετάσεις άδειας νέων αθλητών.

Αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει από τις 11 το πρωί έως τις  2 μ.μ. αγώνες ιππικής δεξιοτεχνίας (dressage) ή όπως το περιέγραψε ο Νίκος Δρούγας χορευτικές επιδείξεις με ασκήσεις ακριβείας, όπου άνθρωπος και άλογο συνεργάζονται προσφέροντας πολύ όμορφη θέαμα.

Ενδιάμεσα, στη 1 μ.μ. θα διεξαχθεί αγώνας Special Olympics, στον οποίο θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν την τελική «πρόβα» τους πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στη Γερμανία, οι πρωταθλητές του ΙΠΠΟΚ, Κωνσταντίνος Γεωργακάς και Μάριος Πλάγος.

Την Κυριακή από τις 10.30 το πρωί στον αγωνιστικό στίβο θα στηθούν τα εμπόδια για τους αγώνες υπερπήδησης περιλαμβάνοντας ύψη από 80 πόντους έως 1,30 μ.! Μεταξύ άλλων θα λάνουν μέρος ο Νίκος και ο Δημήτρης Δρούγας, καθώς και μια αθλήτρια του ΙΠΠΟΚ η οποία θα συμπληρώσει την επικείμενη (την άλλη εβδομάδα) αποστολή του καλαματιανού συλλόγου στην Αθήνα για το πρωτάθλημα CSI, το οποίο εντάσσεται σε παγκόσμια σειρά αγώνων.

Ο Ιππικός Όμιλος Καλαμάτας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν αυτό το πλούσιο όσο και εντυπωσιακό διήμερο αγωνιστικής δράσης, στον πανέμορφο χώρο των εγκαταστάσεών του, όπου λειτουργεί και αναψυκτήριο για τους συνοδούς και θεατές. Μάλιστα, οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά και τα υπόλοιπα, από διάφορες ράτσες, άλογα και γαϊδουράκια, καθώς επίσης νάνους κατσικάκια και μαύρα γουρουνάκια σε έναν υπό διαμόρφωση ζωολογικό κήπο, τον οποίο ο Νίκος Δρούγας οραματίζεται να εμπλουτίσει με όλες τις ελληνικές ράτσες οικόσιτων ζώων!

Και αγωνιστικά φυσικά ο ΙΠΠΟΚ είναι ιδιαίτερα δραστήριος με αλλεπάλληλες συμμετοχές σε αγώνες, αλλά και ανάληψη διοργανώσεων, όπως είναι τα δύο κορυφαία «ραντεβού» στο ανερχόμενο αγώνισμα της ιππικής αντοχής. Ειδικότερα, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Πλατύ, όπου πέρυσι έγινε με μεγάλη επιτυχία το πανελλήνιο πρωτάθλημα, θα επιστρέψει η ίδια διοργάνωση το Νοέμβριο με πάνω από 100 συμμετοχές και μέγιστη δοκιμασία τα 80 χλμ.! Θα προηγηθεί στις 11 Ιουνίου αναπτυξιακός αγώνας με 60 συμμετοχές νεαρών αθλητών και αθλητριών.