Ξεκινά την Παρασκευή στην Καλαμάτα το 13ο Συνέδριο Υγείας

Ξεκινά την Παρασκευή στην Καλαμάτα  το 13ο Συνέδριο Υγείας

Για μια ακόμα χρονιά η Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας διοργανώνει στην Καλαμάτα το Συνέδριο Υγείας, το οποίο θα είναι το 13ο και φέτος στο επίκεντρο θα βρίσκεται η αποκατάσταση της υγείας του ασθενούς, ενώ θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 7 Μαΐου στο ξενοδοχείο Elite.

Όπως έγινε γνωστό χθες σε συνέντευξη Τύπου, οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις 250, ενώ φέτος δίνεται η δυνατότητα σε συνέδρους να το παρακολουθήσουν και μέσω διαδικτύου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας, ιατρός Κωνσταντίνος Σκρεπέτης κάλεσε τους συναδέλφους του που εργάζονται και εξακολουθούν να οραματίζονται την Ιατρική ως την κορωνίδα των επιστημών, κόντρα στις δυσκολίες της εποχής, να συμμετέχουν στο συνέδριο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι χρονιές που πέρασαν δοκίμασαν τις αντοχές και την υπομονή των ιατρών, αλλά ανέδειξαν την αλληλεγγύη, την προσαρμοστικότητά τους και την απαιτούμενη παροχή υπηρεσιών υγείας και προσφοράς στον ασθενή.

Υποστήριξε ακόμα ότι μέσω της ανταλλαγής – εναλλαγής της επιστημονικής σκέψης ενισχύεται η εκπαιδευτική δραστηριότητα που προκύπτει από τις σύγχρονες αλλαγές σε όλους τους τομείς της ιατρικής επιστήμης, με συμμετοχή των παλαιότερων αλλά και των νεότερων συναδέλφων, καταλήγοντας σε πιο γόνιμες συνεργασίες και συμπεράσματα. Παράλληλα, είναι και μια ευκαιρία αναθέρμανσης των φιλικών σχέσεων και εδραίωσης του πνεύματος συναίνεσης και συνεργασίας ανάμεσα στους ιατρούς συναδέλφους και τους υπόλοιπους επαγγελματίες υγείας.

Το φετινό συνέδριο, όπως είπε, είναι διευρυμένο και έχει αποκτήσει πανελλήνιο χαρακτήρα, με στόχο να προσελκύσει ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπούς επαγγελματίες υγείας, δίνοντάς τους ελεύθερο βήμα κατάθεσης απόψεων και διαλόγου σε όλα τα θέματα που άπτονται της σύγχρονης Ιατρικής, εκπληρώνοντας ένα συμπληρωματικό ρόλο της ιατρικής γνώσης της κάθε ειδικότητας.

Κλείνοντας ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας έκανε γνωστό ότι η εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου θα έχει ως θεματολογία την υγειονομική υποστήριξη κατά την Επανάσταση του 1821 και εισηγητής θα είναι ο κ. Βλαδίμηρος Λάζαρος.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, ιατρός Αναστάσιος Πουλόπουλος ανέφερε ότι το φετινό συνέδριο θα είναι υβριδικό, δηλαδή θα υπάρχει και δυνατότητα διαδικτυακής παρουσίας. Πρόσθεσε δε, πως καλύπτει όλο το φάσμα των προβλημάτων του σύγχρονου ανθρώπου, θέτοντας ως στόχο την αποκατάσταση του ασθενούς και την ποιότητα ζωής του.

Θα συμμετάσχουν, όπως παρατήρησε, διακεκριμένοι επιστήμονες και θα δοθούν απαντήσεις σε όλο το φάσμα των προβλημάτων υγείας που απασχολούν το σύγχρονο άνθρωπο.

Στόχος είναι να καταδειχθεί πως η επιστημονική κατάρτιση, σε συνδυασμό με τη συνεχή ενημέρωση των ιατρών και την προηγμένη τεχνολογία, συμβάλλει στην αποκατάσταση της υγείας και της ποιότητας ζωής του ασθενούς.

Κλείνοντας έκανε γνωστό ότι θα υπάρχουν και παράλληλες δράσεις, ενώ θα τιμηθούν και τρεις ιατροί για την προσφορά τους στο ιατρικό γίγνεσθαι της Μεσσηνίας.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση