Ανάδοχος για την 7η επαρχιακή οδό εντός του Μελιγαλά

Ανάδοχος για την 7η επαρχιακή οδό εντός του Μελιγαλά

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε στην προχθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μεταξύ άλλων, ενέκρινε:

-Την κατακύρωση προσωρινού αναδόχου στο προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ έργο αναβάθμισης της ασφάλειας του οδικού δικτύου της Αρκαδίας, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης

-Τη διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 320.000 ευρώ έργο συντήρησης και αναβάθμισης των γεωτρήσεων και των αρδευτικών δικτύων του ΓΟΕΒ Παμίσου στη Μεσσηνία

-Τη δημοπράτηση του με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ έργου βελτιώσεων και ασφαλτοστρώσεων στο οδικό δίκτυο της περιοχής Μάλης στο Δήμο Τριφυλίας

-Την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου στο έργο βελτίωσης και συντήρησης στο τμήμα Σκάλα – Μελιγαλάς της 7ης επαρχιακής οδού στη Μεσσηνία

-Το πρακτικό 1 της επιτροπής διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 64.715,60 ευρώ έργο ηλεκτροφωτισμού των γηπέδων του Δήμου Σπάρτης.

Σημαντική παρέμβαση
Ο οριστικός ανάδοχος για το έργο βελτίωσης και συντήρησης του τμήματος της 7ης επαρχιακής οδού που διασχίζει τον Μελιγαλά, από τις σιδηροδρομικές γραμμές μέχρι τη διασταύρωση για Μερόπη, προϋπολογισμού 380.000 ευρώ, αναδείχτηκε προχθές στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Τσουκαλά, το έργο αυτό, σε συνδυασμό με άλλες εργολαβίες της Περιφέρειας που βρίσκονται σε εξέλιξή ή ξεκινούν άμεσα, αθροίζεται σε συνολικές παρεμβάσεις βελτίωσης και συντήρησης της 7ης επαρχιακής οδού από τη Σκάλα μέχρι τον Επικούριο Απόλλωνα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 3.500.000 ευρώ.

Για το έργο βελτίωσης της 7ης επαρχιακής οδού που διασχίζει το Μελιγαλά ο κ. Τσουκαλάς σημείωσε ότι η σχετική σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί σε δέκα ημέρες περίπου. Επίσης, πρόσθεσε, έχει δρομολογηθεί έργο βελτίωσης και συντήρησης του δρόμου από το Μελιγαλά μέχρι το Διαβολίτσι, με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει το έργο βελτίωσης και συντήρησης από τον Επικούριο Απόλλωνα προς το Διαβολίτσι, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ, ενώ το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκε παρέμβαση συντήρησης στο τμήμα από Αγριλόβουνο προς Κάτω Μέλπεια, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

Τέλος, το επόμενο διάστημα, είπε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τσουκαλάς, θα δημοπρατηθεί έργο βελτίωσης και συντήρησης του δρόμου από τη Σκάλα προς το Μελιγαλά, με προϋπολογισμό 380.000 ευρώ.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και έχουν δρομολογηθεί για την 7η επαρχιακή οδό από τη Σκάλα μέχρι τα όρια του νομού είναι ιδιαίτερα σημαντικές και οπωσδήποτε αναβαθμίζουν αυτό το σημαντικό οδικό άξονα.