Αισιόδοξος ότι ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που δεν άφησαν το έργο από τη Μεσσήνη στη Λάμπαινα (7η Επαρχιακή Οδός) να προχωρήσει, δηλαδή οι απαλλοτριώσεις και οι μετακινήσεις των δικτύων των οργανισμών κοινής ωφέλειας, είναι ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Αναστάσιος Αδαμόπουλος. “Σιγά σιγά έχουμε κλείσει τις πληγές με τις απαλλοτριώσεις, έχουν βγει οι περισσότερες αποφάσεις για τα ασφαλιστικά μέτρα και προχωράμε άμεσα τις εργασίες”, δήλωσε στο “Θ” ο αντιπεριφερειάρχης. Όπως πρόσθεσε, με τις αποφάσεις για τις απαλλοτριώσεις έχει πια ο ανάδοχος επαρκείς χώρους για να δουλέψει και να κατασκευάσει το δρόμο με ταχύτερους ρυθμούς.
Είναι έργο που έχει δημοπρατηθεί από το Φθινόπωρο του 2020, με προϋπολογισμό περίπου 7.500.000 ευρώ και σύμφωνα με την αρχική προθεσμία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί. Η τελευταία παράταση εκπνέει στο τέλος Οκτωβρίου, όμως υπάρχει περιθώριο για χορήγηση και νέας προθεσμίας, καθώς με απόφαση του περιφερειάρχη έχει τροποποιηθεί η πράξη του έργου, δίνοντας “αβάτζο” μέχρι το τέλος του 2027. Άλλωστε, ο αντιπεριφερειάρχης, στις δηλώσεις που μας έκανε, απέφυγε να αναφερθεί σε χρονοδιάγραμμα, επισημαίνοντας ότι το έργο που γίνεται δεν είναι μόνο ο δρόμος, αλλά και τα νέα δίκτυα ύδρευσης.
Στο τμήμα από την Εύα μέχρι το Αριστοδήμειο έχει πέσει η πρώτη στρώση ασφαλτοτάπητα, ενώ οι εργασίες θα συνεχιστούν στο Τμήμα Αριστοδήμειο-Λάμπαινα και ακολούθως από την Εύα προς τη Μεσσήνη.
Το συγκεκριμένο τμήμα είναι ένα μέρος της 7ης Επαρχιακής Οδού, η οποία φτάνει μέχρι τον Επικούρειο Απόλλωνα, ψηλά στην περιοχή της Είρας. Ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε, ότι από την Περιφέρεια έχει βελτιωθεί στο πρόσφατο παρελθόν το τμήμα από τον Μελιγαλά μέχρι το Ζευγολατιό, ενώ τώρα θα βελτιωθεί και το τμήμα από τη Σκάλα μέχρι τον Μελιγαλά. Συγκεκριμένα, στο τμήμα αυτό θα μπει νέος αντιολισθητικός ασφαλτοτάπητας, θα κατασκευαστούν επενδεδυμένες τάφροι, θα μπει σήμανση και θα γίνουν διαγραμμίσεις.
Πρόκειται για σημαντικά οδικά τμήματα, τα οποία συνδέουν τον Μελιγαλά και την ενδοχώρα της Μεσσηνίας με την Εθνική Οδό Τσακώνας-Καλού Νερού. Στα τμήματα αυτά, σημείωσε ο κ. Αδαμόπουλος, είχαν απαλλοτριωθεί οι ζώνες παραπλεύρως του δρόμου και με τα έργα που έγιναν μπήκαν στηθαία ασφαλείας και σε ορισμένα σημεία οδοφωτισμός.
Πέραν αυτών των παρεμβάσεων, η Περιφέρεια, είπε ο κ. Αδαμόπουλος, χρηματοδοτεί και παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε σημεία της 7ης Επαρχιακής Οδού από τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον περασμένο χειμώνα.
Στ.Μ.










