«Αναπάντητα δε θα μένουν αυτά»

«Αναπάντητα δε θα μένουν αυτά»

Αυτή ήταν η καταληκτική φράση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, έπειτα από τη φραστική επίθεση που δέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο λιμάνι της Καλαμάτας από άτομα με σαφή πολιτική ταυτότητα.

Μεταβαίνοντας στις αποθήκες του λιμανιού, όπου φιλοξενούνταν μετανάστες που διασώθηκαν του ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου, δέχθηκε επίθεση προς το πρόσωπό της και συγκεκριμένα ότι «είναι και με τον φράχτη στον Έβρο, αλλά και με τους πρόσφυγες» τους οποίους ήρθε να επισκεφθεί στην Καλαμάτα.

Κατά την έξοδό της από τις αποθήκες του λιμανιού, θέλοντας να δώσει απάντηση στο παραπάνω, η κα Σακελλαροπούλου σχολίασε: «Είναι δικαίωμά σας να έχετε τη γνώμη σας. Ο φράχτης είναι η προστασία των συνόρων της χώρας μου».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος τη φρασεολογία τους προς την ΠτΔ, οι δύο νεαροί σχολίασαν: «Την προστασία της πατρίδας την είδαμε με τους 59 νεκρούς». Κλείνοντας το διάλογο η κα Σακελλαροπούλου ανέφερε με νόημα: «Κοιτάξτε, είναι παραμονές εκλογών, εγώ δεν κατεβαίνω στις εκλογές, εσείς ναι. Καλή τύχη», με τους δύο νεαρούς να αρνούνται, τελικά, την ανάμειξή τους με την εκλογική διαδικασία.

Χρ.Μ.