Ανεμίζει πλέον στη Μπούκα η Γαλάζια Σημαία

Ανεμίζει πλέον στη Μπούκα η Γαλάζια Σημαία

Στόχος η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου

Χθες το πρωί υψώθηκε στον ιστό της, από το δήμαρχο Μεσσήνης, η Γαλάζια Σημαία στην παραλία της Μπούκας.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Αθανασόπουλος ανέφερε ότι η Μπούκα είναι μία από τις καλύτερες και πιο οργανωμένες παραλίες της Μεσσηνίας, αφού έχει καθαρά νερά κολύμβησης, απαραίτητες υποδομές, ναυαγοσωστική κάλυψη και seatrac. Κι όλα αυτά πιστοποιούνται επίσημα με τη Γαλάζια Σημαία, την οποία και φέτος διαθέτει η συγκεκριμένη παραλία.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης πρόσθεσε ότι η παραλία της Μπούκας, αλλά και γενικότερα το παραλιακό μέτωπο, αποτελούν πρώτη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, κάτι που θα συνεχιστεί και στην επόμενη δημοτική περίοδο, δηλαδή στα πέντε χρόνια που θα ακολουθήσουν.

Στόχος, παρατήρησε, είναι η συνολική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και ήδη έχει ολοκληρωθεί ο επανακαθορισμός της ΛΠ3 περιοχής, 7000 περίπου στρεμμάτων. Επίσης, η διακοπή εναπόθεσης των απορριμμάτων στα Λιμενικά, καθώς πλέον πάνε στην Καλλιρρόη, είναι ένα σημαντικό γεγονός, όπως υποστήριξε.

Κατά τον κ. Αθανασόπουλο, είναι πολύ σημαντική η μελέτη για τη γέφυρα διασύνδεσης του Παμίσου, μεταξύ Μεσσήνης και Καλαμάτας, ενώ σύντομα θα υλοποιηθεί και η μελέτη για την πολεοδόμηση της Β’ Κατοικίας, επόμενο βήμα που ζητά η περιοχή και ο κόσμος, όπως είπε ο δήμαρχος Μεσσήνης.

Επιπρόσθετα, μίλησε για το Βιολογικό του Πεταλιδίου, χαρακτηρίζοντάς το περιβαλλοντικό αλλά και αναπτυξιακό έργο, με όλα τα παραπάνω, όπως κατέληξε, να συνθέτουν μια βεντάλια έργων και πρωτοβουλιών, που μοναδικό στόχο και όραμα έχουν την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου.
Π.Μπ.