«Δια της εικαστικής οδού»: Εγκαινιάστηκε η έκθεση έργων του Εικαστικού Εργαστηρίου

«Δια της εικαστικής οδού»: Εγκαινιάστηκε η έκθεση έργων  του Εικαστικού Εργαστηρίου

Άνοιξε τις πύλες της και αναμένει καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού επισκέπτες η καταληκτική έκθεση εικαστικών έργων του Εικαστικού Εργαστηρίου της  «Φάρις», η οποία εγκαινιάστηκε προχθές. Η έκθεση με τίτλο «Δια της εικαστικής οδού» περιλαμβάνει έργα μαθητών από την εκπαιδευτική χρονιά 2022-2023.

Μικροί και μεγάλοι μαθητές είδαν τα έργα τους εκτεθειμένα, ενώ δέχονταν συγχαρητήρια από τους πολλούς επισκέπτες και καλεσμένους των εγκαινίων.

Η έκθεση περιλαμβάνει ποικίλα έργα κεραμικής, αγιογραφίας, ζωγραφικής, χαρακτικής, καθώς και ελεύθερου σχεδίου.

Στην ομιλία του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εικαστικού Τομέα της κοινωφελούς επιχείρησης “Φάρις”, Παναγιώτης Λαμπρινίδης, ευχαρίστησε μεταξύ άλλων το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο για τη στήριξη του Τομέα  στη δύσκολη περίοδο της υγειονομικής κρίσης. Αναφέρθηκε στην επιτυχία σπουδαστών στη Σχολή Καλών Τεχνών και εξήρε τη διδασκαλία των καθηγητών.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος εστίασε στο σπουδαίο ρόλο και τη δουλειά των σπουδαστών που γίνεται όλο το χρόνο και αντανακλάται στην ποιότητα των εκθεμάτων και την εξέλιξη των ικανοτήτων τους.

Στοιχεία

Διάρκεια έκθεσης: 28/6–8/9/2023. Ωράριο: Δευτέρα έως Παρασκευή:  10.00 -13.00 και 19.00 έως 22.00. Εικαστικό Εργαστήρι, Ναυαρίνου 8, Καλαμάτα 24100, τ.2721028864, box5@otenet.gr