Δήλωση του Νίκου Κουτουμάνου για τις διώξεις κατοίκων της Αλαγονίας

Δήλωση του Νίκου Κουτουμάνου για τις διώξεις κατοίκων της Αλαγονίας

Σε δήλωση για τις διώξεις 7 κατοίκων της Αλαγονίας προέβη ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με το ΚΚΕ, Νίκος Κουτουμάνος, στην οποία αναφέρει:

«Εφτά κάτοικοι της Αλαγονίας σέρνονται στα δικαστήρια, με ευθύνη κράτους και Δήμου Καλαμάτας, επειδή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο “δεν προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες αποτροπής περαιτέρω καθίζησης της οικίας τους”.

Συγκεκριμένα, τα σπίτια τους υπέστησαν βλάβες στη μεγάλη κατολίσθηση που έγινε στην περιοχή της Αλαγονίας το χειμώνα του 2019. Τότε τα κλιμάκια μηχανικών που έκαναν τις αυτοψίες διαπίστωσαν βλάβες στα συγκεκριμένα κτίσματα.

Από τότε όμως κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για το πώς θα στηριχθούν οι συγκεκριμένοι πληγέντες.

Όχι μόνο δε δόθηκε μια υποτυπώδης βοήθεια, απεναντίας οι κάτοικοι δεν μπορούν να πάρουν ούτε τα προβλεπόμενα “δάνεια”, δεδομένου ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες εργασίες από το Δήμο Καλαμάτας, όπως είναι η οριοθέτηση του έργου αποκατάστασης.

Τους άφησαν στο έλεος και στη μοίρα τους. Δεν τους έδωσαν ούτε ένα ευρώ εδώ και τέσσερα χρόνια. Τώρα τους πάνε και από πάνω κατηγορούμενους. Είναι προκλητικό, γιατί εκεί που τους χρωστάνε, ζητάνε και το βόδι.

Εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε δίωξη.

Άμεσα να χορηγηθούν έκτακτα κονδύλια για την αποκατάσταση των ζημιών.

Να ολοκληρωθούν άμεσα όλες οι εργασίες αποκατάστασης όλης της πληγείσας περιοχής, τα απαραίτητα έργα για το οδικό και αγροτικό δίκτυο, μελέτη απορροής υδάτων κ.τ.λ.

Η Δημοτική Αρχή να στηρίξει τους διωκόμενους».