Δήμος Μεσσήνης: Εγκαίνια έκθεσης «Οι αρχαίες πέτρες» του Ιταλού καλλιτέχνη Franco Murer

Δήμος Μεσσήνης: Εγκαίνια έκθεσης «Οι αρχαίες πέτρες»  του Ιταλού καλλιτέχνη Franco Murer

Μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις ζωγραφικής εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο το απόγευμα στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Πρόκειται για την έκθεση «Οι αρχαίες πέτρες/Le antiche Pietre» του Ιταλού καλλιτέχνη Franco Murer, η οποία περιλαμβάνει έργα εμπνευσμένα από τον αρχαιολογικό χώρο στον οποίο εκτίθενται, με θεματολογία από τη μυθολογία και την ιστορία της Αρχαίας Μεσσήνης.

Παράλληλα, η εν λόγω εκδήλωση ενισχύει τους δεσμούς του Δήμου Μεσσήνης με τη γείτονα χώρα, προάγει την εξωστρέφεια και συμβάλλει στη διασύνδεση της τέχνης με τον πολιτισμό. Τα δε έργα είναι φτιαγμένα σε καραβόπανα διαστάσεων 2Χ3 μέτρων, στερεωμένα σε ιστία, ώστε να κυματίζουν με τον αέρα και πλήρως εναρμονισμένα με το χώρο, καθώς είναι τοποθετημένα στον αρχαίο δρόμο απέναντι από το Ασκληπιείο.

Για τη σημασία της έκθεσης, που μέσα από τα έργα της επικοινωνεί την ιστορία και τη μοναδικότητα της Αρχαίας Μεσσήνης πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας, μίλησε ο  δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Επίσης, μίλησαν η αναπληρώτρια πρέσβειρα της Ιταλίας Σουζάννα Σλέιν, η επίτιμη πρόξενος της Ιταλίας στη Νότια Πελοπόννησο Μαργαρίτα Μποβιτσέλλι, ο καθηγητής Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης και ο ίδιος ο ζωγράφος Φράνκο Μούρερ.

Παρέστησαν ακόμα οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Αθανασακόπουλος και Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού Γιώργος Δαβίλλας, η σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης και συνεργάτιδα της κα Μποβιτσέλλι Λίνα Καμαρινοπούλου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Αναστάσιος Τσερπές, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αρχαίας Μεσσήνης Κωνσταντίνος Πανούσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Οι φίλοι του Μουσείου Τ. Κατσουλίδη» Δημήτρης Δημητρόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Μεσσήνης Νίκος Τερζής, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας Γιώργος Καπερώνης και άλλοι.