“Καθαρός”… ο ανάδοχος για Τζάνε- Καλαμάκι, παρεμβάσεις από Ασπρόχωμα – Θουρία

“Καθαρός”… ο ανάδοχος για Τζάνε- Καλαμάκι,  παρεμβάσεις από Ασπρόχωμα – Θουρία

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε, στην προχθεσινή της συνεδρίαση,  η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μεταξύ άλλων, ενέκρινε:

-Τη διενέργεια διαγωνισμών για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (για τα σχολικά έτη 2023 – 2024, 2024 – 2025 και 2025 – 2026) στην Αργολίδα και την Κορινθία. Στη δεύτερη ο διαγωνισμός θα αφορά και στους μαθητές που φοιτούν στο Ευθύμειο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης.

-Την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την υλοποίηση φέτος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του ολοκληρωμένου προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, δημιουργίας δομής ελέγχου και ανάπτυξης μηχανισμού επιτήρησης και επαγρύπνησης από τον ιό του Δυτικού Νείλου

-Το πρακτικό του ελέγχου των δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου στην ηλεκτρονική δημοπρασία για το έργο της παράκαμψης Πεταλιδίου, στο τμήμα Τζάνε – Καλαμάκι, του δρόμου Ριζόμυλος – Κορώνη στη Μεσσηνία, το οποίο αφορά στη διέλευση του δρόμου από την περιοχή της αρχαίας ακρόπολης του Πεταλιδίου, με προϋπολογισμό περί τα 15 εκατομμύρια ευρώ, σε εφαρμογή σχετικής απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

-οριστικό μειοδότη στο προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ έργο αποκατάστασης της εθνικής οδού 74 Τρίπολη – Πύργος στο τμήμα από Καρκαλού έως Σταυροδρόμι, όπως επίσης προσωρινούς μειοδότες στα έργα: α) αποκατάστασης του οδικού δικτύου σε πυρόπληκτες περιοχές της Δ.Ε. Ηραίας στο Δήμο Γορτυνίας, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ και β) αποκατάστασης επαρχιακών οδών 48 και 49 από Γέφυρα Μπερτσιάς προς Νεοχώρι – Χώρα – Ράχες και Ελαία (όρια νομού), προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ

-τη διενέργεια δημοπρασίας για το προϋπολογισμού 300.000 ευρώ έργο βελτίωσης και συντήρησης της 7ης εθνική οδού, στο τμήμα Ασπρόχωμα – Θουρία, και ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου στην Κυπαρισσία (υποέργο 1, κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης) με προϋπολογισμό 255.973,65 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

-τη διενέργεια ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 75.800 (χωρίς ΦΠΑ) ή 93.992 ευρώ (με ΦΠΑ) έργο της αποκατάστασης της λειτουργίας γεώτρησης του ΤΟΕΒ Γουβών στη Λακωνία

-την εξειδίκευση πίστωσης για την οικονομική ενίσχυση του Φιλόπτωχου Ταμείου του ναού της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου για την κάλυψη έκτακτων λειτουργικών αναγκών της δομής συσσιτίου.