ΚΚΕ Μεσσηνίας: Συλλαλητήριο απόψε στην Καλαμάτα για το πολύνεκρο ναυάγιο

ΚΚΕ Μεσσηνίας: Συλλαλητήριο απόψε στην Καλαμάτα για το πολύνεκρο ναυάγιο

«Πνιγμένα παιδιά και ξεριζωμός αυτός είναι ο καπιταλισμός», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ

«Χιλιάδες νεκροί και ξεριζωμένοι, ψάχνουν την ελπίδα βρίσκονται πνιγμένοι», «Κάναν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών, ναυάγησε το σύστημα της φτώχειας των κερδών», «Πνιγμένα παιδιά και ξεριζωμός αυτός είναι ο καπιταλισμός», ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν στην Καλαμάτα, στην πικετοφορία που οργάνωσε η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, όπου απεύθυνε χαιρετισμό ο γ.γ. της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αφού αναφέρθηκε στις αιτίες που οδηγούν τους ξεριζωμένους να φεύγουν από τις πατρίδες τους, τις ευθύνες που έχει η Ε.Ε. και οι κυβερνήσεις, επισήμανε ότι ο λαός της Μεσσηνίας, ο ελληνικός λαός, η νεολαία, δεν πρέπει να συμβιβαστούν με αυτή την «κανονικότητα», αλλά να βρεθούν στο δρόμο του αγώνα, κάνοντας ειδική αναφορά στα μεγάλα συλλαλητήρια που διοργανώνονται αύριο (σ.σ. χθες) από εργατικά σωματεία και φορείς στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την εκμετάλλευση, την αδικία, τη φτώχεια, τον ξεριζωμό.

Επίσης, τόνισε ότι «ταυτόχρονα με τον αγώνα για να βοηθήσουμε αυτούς τους συνανθρώπους μας και να απαιτήσουμε να βρεθούν λύσεις για αυτά τα ζητήματα, να κάνουμε και πιο ισχυρό το ΚΚΕ, να διατηρηθεί η έδρα του ΚΚΕ στη Μεσσηνία, να αυξηθεί το ποσοστό του ΚΚΕ με περισσότερες ψήφους στην Καλαμάτα, σε όλο το νομό, την Πελοπόννησο, σε όλη την Ελλάδα».

Συμβολικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν ακόμα σε Πύλο και Μεθώνη, με τις κομματικές οργανώσεις να πετούν συμβολικά λουλούδια στη θάλασσα στη μνήμη των θυμάτων.

Τέλος, η Τ.Ε. Μεσσηνίας καλεί το λαό της πόλης να συμμετέχει μαζικά στην κινητοποίηση που διοργανώνουν σωματεία και φορείς της πόλης, σήμερα Παρασκευή 16 Ιούνη, στις 7.30 το απόγευμα, στο παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας.