Μήνυμα αυτοδυναμίας έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς από την Καλαμάτα

Μήνυμα αυτοδυναμίας έστειλε  ο Αντώνης Σαμαράς από την Καλαμάτα

Κατά την επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία

Στη Μεσσηνία βρέθηκε την Κυριακή κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, σε μια περιοδεία η οποία είχε ως επίκεντρο την Καλαμάτα, μια εβδομάδα πριν στηθούν οι δεύτερες κάλπες των εθνικών εκλογών.

Το κλιμάκιο, που αποτελούνταν από τους Αντώνη Σαμαρά, Νίκη Κεραμέως, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Στέλιο Πέτσα, Κώστα Καραγκούνη και Γιώργο Διδασκάλου, ολοκλήρωσε τις κατά περιοχές επισκέψεις του στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Από το κέντρο της πόλης, όπου πλαισιώθηκαν από τους υποψήφιους βουλευτές Μεσσηνίας, τα μέλη της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Μεσσηνίας, φίλους και υποστηρικτές του κόμματος, το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας απέστειλε μήνυμα καθαρής νίκης στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ευχαρίστησε το κλιμάκιο που φρόντισε να βρεθεί στη Μεσσηνία περιοδεύοντας, μιας και, σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για άτομα που αγαπούν τη Μεσσηνία και που «διαθέτουν ένα πολύ σημαντικό πολιτικό βεληνεκές και εκτόπισμα». Αναφερόμενος στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου, σχολίασε με νόημα: «Στην κανονική διάρκεια του αγώνα να βάλουμε πολλά “γκολ” για να μη χρειαστούμε “πέναλτι”».

Και πρόσθεσε: «Ο κόσμος έχει πια καταλάβει, ξέρει να κάνει συγκρίσεις και να βλέπει διαφορές και πάνω από όλα, ο κόσμος έχει συνείδηση και το ανώτατο κριτήριο που πάντα μεταχειρίζεται ο Έλληνας: την πατρίδα του. Αυτή τη στιγμή η πατρίδα λέει: Νέα Δημοκρατία».

Παίρνοντας το λόγο, η πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε ότι η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία ομοιότητα με την εικόνα που είχε η χώρα το 2019, αφού σύμφωνα με την ίδια, έχει προοδεύσει σε όλους τους πολιτικούς τομείς.

Ωστόσο, η πρώην υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για ένα «δεύτερο ημίχρονο», αλλά για ένα νέο αγώνα, αφού, όπως τόνισε, «η κάλπη πρέπει να γεμίσει από την αρχή, ώστε να εξασφαλιστεί μια ασφαλής αυτοδυναμία στη Ν.Δ. με καλύτερες ευκαιρίες για το μέλλον».

Από την πλευρά της, η εν ενεργεία ευρωβουλευτής Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, αναφέροντας ότι έλκει την καταγωγή της από τον Πήδασο Πυλίας μέσω του παππού της Αδάμ Ασημακόπουλου, σχολίασε ότι η παρουσία της καταδεικνύει την προσπάθεια η Ν.Δ. να βγει πρώτη στον Πήδασο. Επίσης, ανέφερε ότι «για να πάμε την Ελλάδα σταθερά και τολμηρά μπροστά, στις κάλπες της 25ης Ιουνίου, ψηφίζουμε Ν.Δ. και Κυριάκο Μητσοτάκη».

Σχολιάζοντας ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, την εκλογική διαδικασία της Κυριακής, συνέστησε προσοχή σε όλους τους ψηφοφόρους, μιας και τα ψηφοδέλτια της 21ης Μαΐου είναι άκυρα, για να μη χαθεί καμία ψήφος, αφού «κάθε μία ψήφος είναι κρίσιμη για την πορεία της χώρας». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «συνεχίζουμε ταπεινά με σοβαρότητα και στιβαρότητα τον πολιτικό διάλογο», αφού μέχρι και σήμερα όλα όσα υποσχέθηκε η κυβέρνηση της Ν.Δ. τα έκανε πράξη.

Κλείνοντας, ο εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Κώστας Καραγκούνης εξέφρασε τη χαρά του κλιμακίου που βρέθηκε «στο κάστρο της Δεξιάς, και στο κάστρο της μεγάλης φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξης» όπως είναι η Μεσσηνία, «που έβγαλε μια τεράστια προσωπικότητα της μεταπολίτευσης, τον Αντώνη Σαμαρά».

Κάνοντας αναφορά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, υπογράμμισε πως θα πρέπει «να στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όσους διέλυσαν τη μεσαία τάξη και προσέβαλαν το κράτος Δικαίου». 

Χρ.Μ.