Νέες αντιδράσεις για το πρόβλημα στη δεξαμενή Πηδήματος

Νέες αντιδράσεις για το πρόβλημα στη δεξαμενή Πηδήματος

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το ζήτημα που προέκυψε με την υδροδότηση στην Καλαμάτα μετά τη βλάβη στη δεξαμενή Πηδήματος. Ανακοινώσεις εξέδωσαν η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και ο συνδυασμός «Καλαμάτα_Μετά» του υποψήφιου δημάρχου Βασίλη Τζαμουράνη:

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Πάμε και όπου βγει…
Δεν είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύουμε το θέμα των υποδομών στη Μεσσηνία και την πλήρη εγκατάλειψή τους. Τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης Ν.Δ., τέσσερα χρόνια Καμμένου – Τσίπρα, οχτώ χαμένα χρόνια για τη Μεσσηνία. Ισάριθμες επισκέψεις από τον κ. Μητσοτάκη, γεμάτες φρούδες υποσχέσεις και αοριστολογίες. Τα από καιρό εξαγγελθέντα έργα αναβάθμισης πάσης φύσεως υποδομών έμειναν στα χαρτιά και στα χειροκροτήματα.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., οι τοπικοί βουλευτές και πολιτευτές, καθώς και οι εκλεγμένοι με τη στήριξή της στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση πανηγυρίζουν. Η πραγματικότητα, ωστόσο, καθημερινά τους διαψεύδει.

Αρκούσε μια διακοπή νερού για να ξεγυμνώσει όλο το σύστημα της επιτελικής αριστείας. Μια πόλη 70.000 κατοίκων που φιλοδοξεί να είναι ανάμεσα στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρώπης υδρεύεται από μια δεξαμενή του 1936, η οποία βρίσκεται σε απροσπέλαστο σημείο. Το μπετόν είχε φιλότιμο, μιας και άντεξε σχεδόν 90 ολόκληρα χρόνια, σε αντίθεση με όλους αυτούς που έπρεπε να έχουν παρέμβει εγκαίρως, αλλά δυστυχώς λειτουργούν με τη νοοτροπία του «πάμε και όπου βγει». Ο κεντρικός αγωγός Φ600 που μεταφέρει το νερό είναι απαρχαιωμένος και ανά πάσα στιγμή η πόλη κινδυνεύει να μείνει χωρίς νερό, κι εδώ αβελτηρία. Απευθύνουμε έκκληση προς πάσα κατεύθυνση, η Μεσσηνία δεν αντέχει άλλη μια χαμένη τετραετία από όσους δεν έχουν ως προτεραιότητα τους πολίτες και τα πραγματικά τους προβλήματα, αλλά αντιθέτως αναλώνονται καθημερινά σε ψηφοθηρία άνευ αντικρίσματος. 

Το ΠΑΣΟΚ και ξέρει και μπορεί να δώσει ανάσα, ελπίδα, προοπτική με σοβαρότητα, συνέπεια, σχέδιο και όραμα.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ
Δήμος Προμηθέας και όχι Επιμηθέας
Επειδή κάποιοι παίζουν τη γνωστή κολοκυθιά για να καλύψουν τους υπευθύνους… Επειδή κάποιοι μοιράζουν ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση, αλλά μόνο στο παρελθόν (το οποίο ξεκινά… 4 χρόνια πριν από σήμερα με τις δημαρχοντίες Νίκα και φτάνει ως τον Εμφύλιο!)… Επειδή κάποιοι διαβάζουν μόνο τις λέξεις και τα στοιχεία που μπορούν να στριμώξουν στη βολική μυθοπλασία τους, ρωτάμε ευθέως τον νυν δήμαρχο Καλαμάτας:

1) Εσύ προσωπικά, δήμαρχε Θανάση Βασιλόπουλε, τι έκανες επί 4 χρόνια για το πρόβλημα στις δεξαμενές που ήταν γνωστό από το 2015, το 2019, αλλά και πριν από 3 μήνες;

2) Θα αναλάβεις τις ευθύνες που σου αναλογούν, ως δήμαρχος Καλαμάτας, αλλά και ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ;

3) Μήπως ακόμα κυβερνά την πόλη ο Παν. Νίκας (την πολιτική κληρονομιά του οποίου αξιοποίησες, πάντως, για να ηγηθείς της παράταξής σου, ως πρώην δημοτικός του σύμβουλος);

4) Ή μήπως κυβερνά η… αντιπολίτευση επί 4 χρόνια το Δήμο Καλαμάτας, και της φέρνεις εσύ στο Δημοτικό Συμβούλιο σοβαρά θέματα για την υδροδότηση, αλλά εκείνη τα προσπερνάει;

Το αντίθετο συμβαίνει φυσικά. Και δυστυχώς, όλες οι απαντήσεις έχουν ήδη δοθεί στην πράξη. Οφείλει, όμως, να τις δώσει και ο ερωτώμενος δήμαρχος – ο οποίος συνήθως χρησιμοποιεί άλλους για να βγάλουν τα επικοινωνιακά φίδια από την τρύπα.

Εμείς από την πρώτη ανακοίνωσή μας τονίσαμε ότι οι ευθύνες είναι διαχρονικές: «Δυστυχώς, αποτελεί κοινό τόπο ότι οι μέχρι τώρα Δημοτικές Αρχές είχαν μάλλον άλλες προτεραιότητες, αμελώντας βασικές ανάγκες και εστιάζοντας πάντοτε στο επιμέρους, στο εύκολο και ευκαιριακό» (30-5-2023).

Σε κάθε περίπτωση όμως:

•Το έγγραφο της «Διαύγειας» με ΑΔΑ 7ΘΦΚΟΡ9Σ-ΠΧΨ (φωτό) για την απόφαση «Απευθείας ανάθεσης του έργου “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΠΗΛΑΙΩΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΠΗΔΗΜΑΤΟΣ” με ημερομηνία 5-6-2015, αποδεικνύει ότι το πρόβλημα ούτε πρωτόγνωρο ήταν ούτε μη αντιμετωπίσιμο. Αποδεικνύει ότι παρόμοιο πρόβλημα με σπηλαίωση υπήρχε και το 2015 και αντιμετωπίστηκε, έστω και προσωρινά.

•Θα αντιμετωπιζόταν και τώρα, αν η Δημοτική Αρχή Βασιλόπουλου είχε προτεραιότητα την υδροδότηση της Καλαμάτας και όχι τη διατήρηση πολιτικών ισορροπιών και το ξέπλυμα προσώπων που ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός και τ. πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, έστειλε στο δικαστήριο ως μέλη συμμορίας.

Συμπερασματικά: Ο Θ. Βασιλόπουλος φέρει προσωπική ευθύνη 4 ολόκληρων ετών για το πρόβλημα στην υδροδότηση της Καλαμάτας (το ίδιο και ο αντιδήμαρχός του Γιώργος Φάβας, ο οποίος το 2015 ήταν παρών στην επίμαχη συνεδρίαση που αναφέρει το έγγραφο της «Διαύγειας»). Οπότε η… βόμβα που έσκασε στα χέρια του, όπως διαβάζουμε στα κοινωνικά δίκτυα, ήταν ωρολογιακή και την κρατούσε εν γνώσει του όλα αυτά τα χρόνια! Επιπλέον, επιχειρήματα του τύπου «έκατσε η στραβή στη βάρδια μου» έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του κόσμου – και βέβαια στέκουν ακόμα λιγότερο, όταν τα συγκεκριμένα προβλήματα ήταν ήδη από χρόνια γνωστά.

Ο Θ. Βασιλόπουλος δεν μπορεί να υπηρετήσει ούτε την καθημερινότητα ούτε το αναπτυξιακό όραμα των πολιτών. Με τις παραλείψεις του και τις επιλογές του εκθέτει το Δήμο Καλαμάτας, αλλά, θα τολμούσαμε να πούμε, και τον ευρύτερο πολιτικό του χώρο.

Συγχαίρουμε και πάλι το προσωπικό που εργάστηκε σκληρά για την προσωρινή αποκατάσταση της υδροδότησης. Συγχαίρουμε επίσης τους δημότες, νοικοκυριά, δομές και επιχειρήσεις, που γενικά επέδειξαν μεγάλη υπομονή με την έλλειψη νερού. Το δικό μας πρόγραμμα για την καθημερινότητα, αλλά και το μέλλον του Δήμου Καλαμάτας, τους συνυπολογίζει όλους, σε μια πολυσυλλεκτική συστράτευση αξιών και δυνάμεων με σύνθημα: «Δήμος Προμηθέας και όχι Επιμηθέας». Γι’ αυτό συνομιλούμε με κάθε άξιο και ενεργό δημοκρατικό πολίτη και φορέα – ενώ εγγυόμαστε τη στελέχωση των υπηρεσιών και των νομικών προσώπων του Δήμου με ανθρώπους ικανούς, χωρίς ψηφοθηρικά και πελατειακά κριτήρια.