Ο Νίκος Κουτουμάνος για το νέο εργατικό ατύχημα στο Δήμο Καλαμάτας

Ο Νίκος Κουτουμάνος για το νέο εργατικό ατύχημα στο Δήμο Καλαμάτας

«Οι συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους στους ΟΤΑ είναι επικίνδυνες»

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τους Νίκο Κουτουμάνο, υποψήφιο βουλευτή Μεσσηνίας, Δημήτρη Οικονομάκο, δημοτικό σύμβουλο και Κώστα Λογιώτη, μέλος του Δ.Σ. Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας, περιόδευσε στις υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, ενώ κατά τη συζήτησή τους ενημερώθηκε για το νέο εργατικό ατύχημα.

Συγκεκριμένα, όπως ειπώθηκε, «την Παρασκευή 2 Ιούνη ένας ακόμα εργαζόμενος του Δήμου Καλαμάτας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της εργασίας του στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Στην προσπάθειά του να εισέλθει σε χώρο ιδιωτικής επιχείρησης καταπλακώθηκε από συρόμενη γκαραζόπορτα που έφυγε από τη θέση της. Η πόρτα βαριάς κατασκευής, προφανώς, δεν πληρούσε τις προδιαγραφές ασφαλείας, ούτε βέβαια θα έπρεπε τα απορριμματοφόρα να συλλέγουν απορρίμματα από ιδιωτικούς χώρους. Να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος δούλευε με δίμηνη σύμβαση».

Από την πλευρά του, ο κ. Κουτουμάνος τόνισε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για ένα ακόμα εργατικό ατύχημα στους ΟΤΑ και πιο ιδιαίτερα στην αποκομιδή. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως οι συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους στους ΟΤΑ είναι επικίνδυνες, αφού εφαρμόζεται όλο το αντεργατικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Εργαζόμενοι σε κατάσταση ομηρίας, με δίμηνες συμβάσεις, δουλεύοντας σε εντατικούς ρυθμούς και χωρίς ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, είναι η πραγματικότητα που ζει ένα μεγάλο κομμάτι εργαζομένων στους Δήμους.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει με τον αγώνα και τη διεκδίκηση των εργαζομένων για σταθερή δουλειά, για μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων. Σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ είναι στο πλάι των εργαζομένων και των σωματείων τους που παλεύουν ώστε να κατοχυρώνονται σύγχρονοι και αξιοπρεπείς όροι δουλειάς. Το ΚΚΕ απαιτεί να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και να στηριχθούν ο συγκεκριμένος εργαζόμενος και η οικογένειά του».