Παραδόθηκε το ανακαινισμένο γήπεδο της Ένωσης στον Κορδία

Παραδόθηκε το ανακαινισμένο γήπεδο της Ένωσης στον Κορδία

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η εκδήλωση των εγκαινίων του ανακαινισμένου γηπέδου της ΕΠΣ Μεσσηνίας στον Κορδία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης έγινε αγιασμός από τους αιδεσιμότατους Σωτήριο Παπαδόπουλο και Παναγιώτη Κοσμόπουλο. Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας Βασίλης Σπηλιώτης, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε  ότι η 7η Ιουνίου 2023 είναι ημέρα ορόσημο  για την Ένωση καθώς παραδόθηκε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα το ανακαινισμένο γήπεδο στον Κορδία. Παράλληλα επισήμανε ότι το κόστος ανήλθε σε 330.000 ευρώ, ενώ έγινε μία μεγάλη προσπάθεια τα τρία τελευταία χρόνια. 

Ο κ. Σπηλιώτης σημείωσε ότι ανακατασκευάστηκε ο τάπητας στο κεντρικό γήπεδο και στα γήπεδα 5Χ5, ενώ έγιναν παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο των γηπέδων. Κλείνοντας δε την τοποθέτησή του μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τονίζοντας ότι είναι ένας μεγάλος υποστηρικτής του αθλητισμού.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος στο σύντομο χαιρετισμό του αφού εξέφρασε τη χαρά του για την ανακατασκευή του τάπητα του γηπέδου της ΕΠΣΜ, επισήμανε ότι το εν λόγω γήπεδο αποτελεί στολίδι όπου θα μπορούν να αθλούνται οι Ακαδημίες αλλά και οι Μεικτές ομάδες της Ένωσης. Παράλληλα συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου.  Επίσης ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός αθλητικού Κέντρου στην Καλαμάτα και στάθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει με την ΕΠΣ Μεσσηνίας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ξεκινώντας το χαιρετισμό του στάθηκε ιδιαίτερα στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Μαύρης Θύελλας, επί σειρά ετών προπονητή των Μεικτών Ομάδων της ΕΠΣΜ, αλλά και πρόεδρο του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας, Άγγελο Σκαφιδά, όπου σημείωσε ότι τον παρακολουθούσε πριν από αρκετές δεκαετίες ν’ αγωνίζεται στο γήπεδο Μεσσηνιακού το οποίο ήταν ξερό. Στη συνέχεια τόνισε ότι είναι σημαντικό να βελτιώνονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου έχουν την ευκαιρία να αγωνίζονται οι νεαροί ποδοσφαιριστές. Επίσης ανέφερε ότι στο πρόσωπο του προέδρου της ΕΠΣΜ Βασίλη Σπηλιώτη ευχαριστεί όλους τους παράγοντες για την προσπάθεια που κάνουν και κρατούν τις ομάδες. Ακόμη ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας, στο γήπεδο Μεσσηνιακού ΓΣ, στο γήπεδο Πλατέος, ενώ γνωστοποίησε ότι θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις στα γήπεδα Σπερχογείας, Μελιγαλά, στο Αθλητικό Κέντρο Κυπαρισσίας, ενώ θα γίνουν έργα στα Κλειστά Γυθείου και Ερμιονίδας.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απενεμήθηκαν το Κύπελλο και τα μετάλλια στις ομάδες που κατέκτησαν την πρώτη θέση στα πρωταθλήματα Κ-13 (στον 1ο Όμιλο την θέση κατέλαβε ο ΠΣ Η Καλαμάτα ενώ στον 2ο ο Μεσσηνιακός Γ.Σ.) και Κ-15 (την πρώτη θέση κατέλαβε ο Π.Σ. Η Καλαμάτα), ενώ δόθηκαν από το Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο στον πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Μεσσηνίας Ηλία Αλεξέα τα διπλώματα στους νέους διαιτητές της ΕΠΣ Μεσσηνίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς, Μαριαλένα Γυφτέα, οι αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου Ανδρέας Τσουκαλάς, Στάθης Αναστασόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τάσος Σαρδέλης, αρκετοί αντιδήμαρχοι Καλαμάτας, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣ Μεσσηνίας, μέλη του Δ.Σ. του Π.Σ. Η Καλαμάτα, ο προπονητής Αντώνης Μαυρέας, ο παλιός Ενωσιακός προπονητής Αλέκος Τσατάς κ.ά.