Παρουσιάστηκε το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και στους Καλαματιανούς

Παρουσιάστηκε το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και στους Καλαματιανούς

H παρουσίαση του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, που θα ξεκινήσει στις 14 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 23 του ίδιου μήνα, έγινε στην αίθουσα Black Box του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας την Κυριακή.

Παρουσίαση αυτή τη φορά για τους φίλους του θεσμού που ζουν στην πόλη, αφού η πρώτη παρουσίαση είχε γίνει στα τέλη Απριλίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού.

Η εκδήλωση – παρουσίαση ξεκίνησε με χαιρετισμό του δημάρχου Καλαμάτας, ο οποίος μίλησε για ένα Φεστιβάλ που έχει αποδείξει ότι αντέχει τόσο τις οικονομικές όσο και τις υγειονομικές κρίσεις, μιας και το καλοκαίρι του 2020 ήταν από τα μοναδικά παγκοσμίως που διεξήχθησαν.

Μιλώντας ο κ. Βασιλόπουλος για το φετινό πρόγραμμα, είπε ότι είναι «αντάξιο ποιότητας του ιστορικού Φεστιβάλ» της πόλης, ενώ κάνοντας λόγο για την εξωστρέφεια, είπε ότι είναι πολύ σημαντική. Για το λόγο αυτό γίνονται εκδηλώσεις και παραστάσεις όχι μόνο εκτός Μεγάρου, αλλά και εκτός πόλης.

Κλείνοντας ευχαρίστησε όσους έχουν συμβάλει για να υπάρξει η χρηματοδότηση του θεσμού.

Εκ μέρους της Περιφέρειας η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Άννα Καλογεροπούλου, χαρακτήρισε το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ως ένα γεγονός που προσδίδει κύρος, ποιότητα, αλλά και οφέλη, τόσο στην Καλαμάτα όσο και σε όλη την Πελοπόννησο.

Ακολούθησε η παρουσίαση του φετινού προγράμματος από τη γυναίκα που ανέλαβε το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, όταν αυτό βρισκόταν σε μια κρίσιμη καμπή, το απογείωσε και κάθε χρόνο το κάνει ακόμα δυνατότερο. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την καλλιτεχνική του διευθύντρια, Λίντα Καπετανέα.

Η κα Καπετανέα ξεκίνησε ευχαριστώντας όσους στηρίζουν το θεσμό, ενώ στη συνέχεια μίλησε για τον τίτλο του φετινού προγράμματος: (Επι)Στροφή στο Σώμα – (Re)Τurn to the Body:

Το σώμα, στο πλαίσιο της δυτικής κουλτούρας, όπως είπε, έχει περάσει από πολλές περιπέτειες και θα περάσει ακόμα περισσότερες. Όλοι είμαστε τα σώματά μας, όλοι έχουμε ένα σώμα, και παρά την τόση γνώση που διαθέτουμε γύρω από αυτό, ακόμα δεν το γνωρίζουμε. Μέσω αυτού, ωστόσο, βιώνουμε όλες μας τις εμπειρίες και μέσω αυτού ζούμε.

Τέλος, παρουσίασε τις παραστάσεις και τις υπόλοιπες δράσεις που θα πρωταγωνιστήσουν στο φετινό KDF, με κάποιους από τους παρευρισκόμενους να κρατούν τις πρώτες τους σημειώσεις για τo τι θέλουν να παρακολουθήσουν.
Π.Μπ.

Aναλυτικά εδώ το πρόγραμμα του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας