Πλήθος κόσμου στα ΙΓ’ Πολυδούρεια

Πλήθος κόσμου στα ΙΓ’ Πολυδούρεια

Τα ΙΓ’ Πολυδούρεια πραγματοποιήθηκαν προχθές στον κήπο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, παρουσία πλήθος κόσμου. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, την κοινωφελή επιχείρηση “Φάρις” και το Σύνδεσμο Φιλολόγων Μεσσηνίας. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τα βραβεία ποίησης «Μαρία Πολυδούρη» σε πρωτοεμφανιζόμενο/-νη εκδοτικά ποιητή/-τρια κατά τα έτη 2021 και  2022. Ο πρόεδρος του ΣΦΜ, Βασίλης Μπαζάνης ανακοίνωσε τα ονόματα των νικητριών και το σκεπτικό της επιτροπής κρίσης των βραβείων.

Νικήτρια του διαγωνισμού κατά το έτος 2021 είναι η Φωτεινή Καπελλάκη για την ποιητική συλλογή «το ελάχιστο σώμα», ενώ νικήτριες του διαγωνισμού που μοιράστηκαν το βραβείο του 2022 εξ ημισείας είναι κατ’ αλφαβητική σειρά η Δώδου Μαριάννα για την ποιητική συλλογή «Εν-τοΠιο-γραφίες διπλής γραφής» και η Λούτζιο Άντζελα για την ποιητική συλλογή «Επίμονα παράθυρα».

Για την Ελένη Βακαλό και τις πτυχές του έργου της μίλησε η Μαρία Κακαβούλια, καθηγήτρια Ρητορικής και Υφολογίας του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ενώ η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από την κα Κωνσταντίνα Κορμά, σοπράνο και την κα Σόφη Τσόγκα στο πιάνο.