Σε διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ ο εκσυγχρονισμός του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών

Σε διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ ο εκσυγχρονισμός του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών

Στα έργα αναβάθμισης εγκαταστάσεων μέσω διαγωνισμού από το ΤΑΙΠΕΔ, εντάσσεται το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, από τις αρχές του έτους η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του Ταμείου, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες Υγειονομικές Περιφέρειες, υλοποιεί συνολικά 28 διαγωνισμούς με προϋπολογισμό 144,2 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών σε 28 νοσοκομεία, 57 Κέντρα Υγείας και τρία Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία σε ολόκληρη την επικράτεια. 

Ειδικότερα, οι διαγωνιστικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων νοσοκομείων έχουν προϋπολογισμό 63,8 εκατ. ευρώ, ενώ εκείνες που αφορούν στον εκσυγχρονισμό των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Πολυδύναμων Ιατρείων σε 80,4 εκατ. ευρώ.

Άμεσα θα εκκινήσουν νέοι διαγωνισμοί για την ανακαίνιση εννέα νοσοκομείων, 45 Κέντρων Υγείας και ενός Περιφερειακού Ιατρείου, συνολικού προϋπολογισμού 81,8 εκατ. ευρώ, ενώ κατά το επόμενο διάστημα το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να δημοσιεύσει δεκάδες νέους διαγωνισμούς για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων σε πάνω από 40 νοσοκομεία και 50 Κέντρα Υγείας και ΠΠΙ, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται σε νησιά και σε ακριτικές περιοχές.

Συνολικά, το Ταμείο έχει αναλάβει έως τώρα να δημοπρατήσει έργα σε 96 νοσοκομεία και περισσότερα από 150 Κέντρα Υγείας και ΠΠΙ με προϋπολογισμό 453 εκατ. ευρώ. 

Το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών περιλαμβάνεται σε διαγωνισμό που πρόκειται να γίνει για την ενεργειακή αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό, τη βελτίωση και την ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας Ανδρίτσαινας, Κρεστένων, Κρανιδίου, Βάρδας, Κάτω Αχαΐας, Σιμόπουλου και Χαλανδρίτσας, με προϋπολογισμό 11.753.788,11 ευρώ.

Β.Β.