Τα προβλήματα στο χώρο της υγείας στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πέμπτης

Τα προβλήματα στο χώρο της υγείας στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πέμπτης

Με πάνω από 25 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συγκληθεί για να συνεδριάσει την Πέμπτη το απόγευμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Η συνεδρίαση έχει ορισθεί για τις 4.00 το απόγευμα, στο κτήριο της ΟΕΒΕΑ στην Τρίπολη, στο χώρο που έχει παραχωρηθεί δωρεάν στην Περιφέρεια, η οποία και τον διαμόρφωσε για να φιλοξενεί στο εξής τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου μέχρι την κατασκευή Διοικητηρίου της στην αρκαδική πρωτεύουσα.

Από τα πιο βασικά θέματα που περιλαμβάνονται για συζήτηση είναι τα προβλήματα στο χώρο της υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Θέματα

Μερικά από τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν και αφορούν και στη Μεσσηνία, είναι τα εξής:

-Έγκριση 4ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος ιδίων πόρων ΠΕ Μεσσηνίας έτους 2023

-Έγκριση 3ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος ΚΑΠ Μεσσηνίας έτους 2023

-Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Υφιστάμενο πυρηνελαιουργείο με δυναμικότητα επεξεργασίας 760tn/ημέρα διφασικού και τριφασικού ελαιοπυρήνα» της εταιρείας «Οιχαλία Ε.Π.Ε.» (πρώην Ελαιουργία – Πυρηνελαιουργία ΕΠΕ) που είναι εγκατεστημένο στη ΒΙ.ΠΕ Μελιγαλά

-Έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας για την υλοποίηση της πράξης «Εργασίες αναβάθμισης εσωτερικών χώρων Πολεμικού Μουσείου Καλαμάτας»

-Έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Μεσσήνης για την υλοποίηση της πράξης «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων Δ.Ε. Αριστομένους, Δήμου Μεσσήνης»

-Έγκριση 1ης τροποποίησης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Δυτικής Μάνης και Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, για την υλοποίηση της πράξης «Βελτίωση – αποκατάσταση πρόσβασης σε αρχαιολογικά μνημεία στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης».

-Έγκριση 1ης τροποποίησης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Μεσσήνης και Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, για την υλοποίηση της πράξης «Προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικών κερκίδων στο γήπεδο Τ.Κ. Ανδρούσας, Δήμου Μεσσήνης».

-Έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Ποδοσφαιρικού Αθλητικού Σωματείου «Ατρόμητος» Πλατέος, για την υλοποίηση της πράξης «Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου Κοινότητας Πλατέος».

Β.Β.