Τίμησαν τους Μακεδονομάχους Εθνομάρτυρες Άγρα και Μίγκα στην Καρυδιά Έδεσσας

Τίμησαν τους Μακεδονομάχους  Εθνομάρτυρες Άγρα και Μίγκα στην Καρυδιά Έδεσσας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, παρέστη την Κυριακή στις εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν της θυσίας των Μακεδονομάχων Εθνομαρτύρων Καπετάν Τέλλου Άγρα και Αντώνη Μίγκα, στην Κοινότητα Καρυδιάς του Δήμου Έδεσσας, παρόντων και του αντιδημάρχου Τριφυλίας Νικολάου Φρούσου, του προέδρου της Κοινότητας Γαργαλιάνων, Βασιλείου Αγγελόπουλου και του εφημέριου του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Γαργαλιάνων, Κωνσταντίνου Φουντά.

Στο χώρο που μαρτύρησαν στις 7 Ιουνίου 1907 ο Καπετάν Τέλλος Άγρας και ο Αντώνης Μίγκας, στην Κοινότητα Καρυδιάς, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ έγιναν κατάθεση στεφάνων, ομιλίες και ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Στις θρησκευτικές τελετές προέστη ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ μετά του ιερού κλήρου και εφημέριου Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Γαργαλιάνων, Κωνσταντίνου Φουντά.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα που φέρει το όνομα των Εθνομαρτύρων. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής, ο δήμαρχος Έδεσσας Ιωάννης Μουράτογλου, ο τέως δήμαρχος Έδεσσας Δημήτριος Γιάννου, εκπρόσωποι Απογόνων Μακεδονομάχων Έδεσσας & Αλμωπίας και τοπικών συλλόγων.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε: «Υποκλινόμαστε με σεβασμό στη μνήμη των αγωνιστών του Έθνους και της Πίστης μας. Αποτελούν παράδειγμα για εμάς και τις επόμενες γενιές, διότι είναι σύμβολα πατριωτισμού, ήθους, συνέπειας στο καθήκον, αλλά και πιστής φιλίας. Αθάνατοι».

Του Ηλία Γιαννόπουλου