Τοποθετήθηκε seatrac στην παραλία της Μπούκας

Τοποθετήθηκε seatrac  στην παραλία της Μπούκας

Τοποθετήθηκε το περασμένο Σάββατο στην παραλία της Μπούκας Μεσσήνης το υπερσύγχρονο μηχάνημα seatrac, προσφέροντας αυτόνομη πρόσβαση των ΑμεΑ, των ατόμων με κινητικά προβλήματα και των ηλικιωμένων στη θάλασσα.

Το Seatrac είναι μία μη μόνιμη εγκατάσταση που εξυπηρετεί εκατοντάδες λουόμενους κάθε χρόνο κατά τη θερινή περίοδο. Η υποδομή περιλαμβάνει ντουζιέρα, διάδρομο, αποδυτήριο, χημική τουαλέτα, θέσεις στάθμευσης και σκίαση. Η ανταπόκριση των λουομένων πέρυσι απέδειξε ότι η παραλία της Μπούκας και γενικότερα ο Δήμος έχει καταχωρηθεί στη συνείδηση του κόσμου ως περιοχή προσβάσιμου τουρισμού.

Το Σάββατο, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της TOBEA, Ασημάκης Στασινόπουλος, πραγματοποίησαν αυτοψία στην παραλία Μπούκας, όπου έγινε η εγκατάσταση.

«Ο Δήμος Μεσσήνης, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης όλων στη θάλασσα, διευρύνει τις υποδομές και έχει προγραμματίσει να τοποθετηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα μηχανήματα σε τρεις ακόμα παραλίες του Δήμου μας και συγκεκριμένα στις παραλίες Ανάληψης, Πεταλιδίου και Αγίου Ανδρέα.

Ο Δήμος προσφέρει χειριστήριο στους λουόμενους για χρήση το οποίο μπορούν να αναζητήσουν στον πύργο των ναυαγοσωστών και στην πλησιέστερη καντίνα. Ταυτόχρονα η εταιρεία ΤΟΒΕΑ προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους να αποκτήσουν δωρεάν το χειριστήριο, ώστε να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα, όποια ώρα επιθυμούν» σημειώνεται σχετικά.