«Ξαναρζί-ΖΩ» για δηλώσεις Πνευματικού, Λινού: «Τα λόγια τους μας κάνουν να αισθανόμαστε πολίτες δευτέρας κατηγορίας»

«Ξαναρζί-ΖΩ» για δηλώσεις Πνευματικού, Λινού: «Τα λόγια τους μας κάνουν να αισθανόμαστε πολίτες δευτέρας κατηγορίας»

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή Σπύρου Πνευματικού, αλλά και παλαιότερες δηλώσεις της υποψήφιας βουλευτή Αθηνάς Λινού, πάνω σε θέματα που αφορούν καρκινοπαθείς ασθενείς και τη σημασία των θεραπειών τους, ο Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας «Ξαναρζί-ΖΩ» τοποθετήθηκε, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη από την αρχή μέχρι το τέλος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Ο Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας Ξαναρχί-ΖΩ εκφράζει την αγανάκτηση και το θυμό του και διαμαρτύρεται για τις δηλώσεις του ιατρού και πρώην βουλευτού, Σπύρου Πνευματικού και της υποψήφιας βουλευτού Αθηνάς Λινού.

Τα λόγια τους μας κάνουν να αισθανόμαστε πολίτες δευτέρας κατηγορίας χωρίς δικαίωμα στην πλήρη και ολοκληρωτική θεραπεία, με γνώμονα το κόστος νοσηλείας και θεραπείας, καταπατώντας κάθε αξία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.

Ως σύλλογος καταδικάζουμε κάθε άποψη που είναι αντίθετη με τη δική μας, ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη από την αρχή μέχρι το τέλος».

Χρ.Μ.