«Ξαναρχί-ΖΩ»: Να αναπληρωθεί το συντομότερο η θέση του ιατρού ογκολόγου στο νοσοκομείο

«Ξαναρχί-ΖΩ»: Να αναπληρωθεί το συντομότερο  η θέση του ιατρού ογκολόγου στο νοσοκομείο

Ζητά ο Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου «Ξαναρχί-ΖΩ»

Για την έλλειψη εδώ και ένα μήνα ογκολόγου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας παρεμβαίνει ο Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας «Ξαναρχί-ΖΩ», ζητώντας να καλυφθεί η θέση.

Όπως σημειώνεται: «Πέρασαν σχεδόν 2 χρόνια από τότε που ήρθε ιατρός ογκολόγος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ένα αίτημα του συλλόγου μας, αλλά και κατοίκων του νομού μας, για την πλήρωση της θέσης αυτής. Στο διάστημα αυτό εξυπηρέτησε δεκάδες ασθενείς, που έπρεπε να κάνουν τις εξετάσεις τους, τις χημειοθεραπείες τους και περαιτέρω παρακολούθηση που χρειάζονταν, από το να πηγαίνουν σε άλλα νοσοκομεία, κυρίως της Αθήνας, γλιτώνοντας χρόνο, κόπο και χρήμα. Παράλληλα, εξυπηρετούσε και ασθενείς από όμορους νομούς, φτάνοντας αυτή τη στιγμή να εξυπηρετεί γύρω στα 180 άτομα.

Δυστυχώς, εδώ και ένα μήνα τα μέλη -ασθενείς μας, μας ενημερώνουν ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στο τμήμα των χημειοθεραπειών, λόγω απουσίας της ιατρού που κάλυπτε το τμήμα. Και τώρα που δεν υπάρχει ιατρός, όλα έμειναν μετέωρα, μη γνωρίζοντας τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι ασθενείς και τι μέλλει γενέσθαι.

Ελπίζουμε το συντομότερο να αναπληρωθεί η θέση του ιατρού ογκολόγου στο νοσοκομείο της πόλης μας, ένα αίτημα του συλλόγου μας, Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας “Ξαναρχί-ΖΩ”, για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε, αλλά και τις ζωές των ασθενών».